Έχεις ακούσει πολλά, έχεις διαβάσει πόσες συνταγές αλλά πάντα καταλήγεις στα παλιά και γνώριμα,την ομελέτα. Γιατί; Τώρα ήρθε η ώρα να φτιάξεις πεντανόστιμα αυγά scrambled για σένα και τον καλό σου ή τη φίλη σου ή την αδερφή σου.
Τα αυγά scrambled είναι το πιο νόστιμο πρωινό ή brunch που μπορείς να φας! Αμερική γίναμε παιδιά!
Τα υλικά είναι πολύ απλά, πρέπει όμως, να δώσεις προσοχή στην εκτέλεση για να πετύχει η συνταγή. Βέβαια με τις οδηγίες του Γιάννη Λουκάκου είναι δύσκολο ν’ αποτύχεις!
Υλικά
- 12 αυγά
- 50 γρ. νερό ή γάλα (προαιρετικά)
- 75 γρ. βούτυρο κλαριφιέ ή ελαιόλαδο
- αλάτι
Εκτέλεση
Για κάθε μερίδα, χτυπάμε καλά 3 αυγά και αλατίζουμε. Προσθέτουμε 1 κουταλιά της σούπας περίπου νερό ή γάλα, αν χρησιμοποιούμε.
Ζεσταίνουμε ένα μικρό αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά και προσθέτουμε βούτυρο, γέρνοντας το τηγάνι προς όλες τις μεριές ώστε να πάει παντού. Το τηγάνι πρέπει να είναι καυτό αλλά να μην καπνίζει.
Χύνουμε το μείγμα του αυγού στο σκεύος και μαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά, ανακατεύοντας διαρκώς με το πίσω μέρος ενός πιρουνιού ή με ξύλινη κουτάλα, μέχρι η στραπατσάδα να γίνει απαλή και κρεμώδη.
Απομακρύνουμε τα αυγά από τη φωτιά όταν έχουν μαγειρευτεί αλλά διατηρούν την υγρασία τους. Σερβίρουμε αμέσως σε ζεστό πιάτο.
Κι αν δεν πρόλαβες σήμερα μην αγχώνεσαι. Βάλε το ξυπνητήρι μίση ώρα νωρίτερα αύριο. Πίστεψέ με αξίζει!