Ιδανικά χρώματα για τα παιδικά δωμάτια

Είναι το μέρος που τα παιδιά περνάνε τον περισσότερο χρόνο τους όταν είναι στο σπίτι. Είναι ο δικός τους χώρος και δεν αφήνουν κανέναν να τον παραβιάσει χωρίς τη συγκατάθεσή τους..

Όμως ακριβώς επειδή είναι ο χώρος του πρέπει το δωμάτιο τους να είναι ζεστό, να είναι χαρούμενο, να είναι οικείο.. Και μπορεί τα έπιπλα να έχουν ένα μεγάλο μερίδιο στη διαμόρφωση του κατάλληλου «κλίματος» αλλά τον βασικότερο ρόλο τον «παίζουν» τα χρώματα, αφού έχουν τεράστια επίδραση και στη ψυχολογία του παιδιού.

Έτσι σε αυτό το άρθρο θα επικεντρωθούμε σε αυτά τα χρώματα που είναι κατάλληλα για ένα παιδικό δωμάτιο.

Κόκκινο

Το κόκκινο σαν χρώμα ερεθίζει τον εγκέφαλο, αυξάνει τους παλμούς της καρδιάς. Βέβαια, επειδή είναι τόσο έντονο χρώμα καλύτερα να μη μπει σε όλους τους τοίχους του δωματίου. Ένας τοίχος αρκεί για να κάνει τη διαφορά.

_________________4d3f20cb437adΠορτοκαλί

Είναι ζεστό χρώμα, χαρούμενο και εξαιρετικά ευεργετικό για τα παιδιά αφού ενισχύει την αυτοπεποίθηση τους, την ανάγκη για ανεξαρτησία και την κοινωνικότητα τους.

Κίτρινο

Ανοιχτό χρώμα που βοηθάει  ένα παιδί να συγκεντρωθεί πιο εύκολα και να συγκρατεί στη μνήμη του πράγματα.

Prepossessing Modern Girls Room throughout Minimalist Bedroom GirlΠράσινο

Το πράσινο είναι το χρώμα της χαλάρωσης και της ηρεμίας. Το μάτι χαλαρώνει, οι εντάσεις και τα ξεσπάσματα είναι λιγότερα και επίσης βοηθάει στην γρηγορότερη αντίληψη και κατανόηση όσον αφορά το διάβασμα.

παιδικο-δωματιο-5-πρασινοΜπλε

Κλασσικό χρώμα για δωμάτιο αγοριού. Το μπλε βοηθάει ένα υπερκινητικό παιδί να ηρεμήσει.

παιδικο-δωμάτιο-4-ανοιχτό-μπλεΜωβ

Αυξάνει τη δημιουργικότητα, την πνευματικότητα και γενικότερα το μωβ είναι από τα χρώματα που μπορούν να βοηθήσουν στην πνευματική-εγκεφαλική ανάπτυξη ενός παιδιού. Επίσης, καλλιεργεί συναισθήματα όπως ευαισθησία για τον άλλο και ενσυναίσθηση.

pink-teenagers-roomΡοζ

Το ροζ έχει ηρεμιστικές ιδιότητες και μπορεί να χρησιμοποιηθεί και για αγόρι και για κορίτσι. Καλύτερα βέβαια να είναι στο background για να μη χτυπάει πολύ έντονα στο μάτι- ειδικά αν πρόκειται για αγορίστικο δωμάτιο.

παιδικο-δωματιο-1-κοκκινοΖεστές αποχρώσεις

Ένα δωμάτιο που είναι βαμμένο σε ζεστές αποχρώσεις ή σε συνδυασμό ζεστών χρωμάτων, προκαλεί αισθήματα ζεστασιάς, θαλπωρής, αγάπης. Η παλέτα με τα ζεστά χρώματα μπορεί να παίξει σε καφέ, πορτοκαλί, κόκκινο- φουξ.

11Ψυχρές αποχρώσεις

Στην ψυχρή παλέτα έχουμε πιο ουδέτερα και κρύα χρώματα. Γκρι, λευκό, εκρού. Είναι άκρως χαλαρωτικά και είναι ιδανικά όταν το δωμάτιο είναι μικρό και θέλεις να έχει περισσότερο φως και να δείχνει πιο μεγάλο.

You May Also Like

Γραψτε ενα σχολιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *