Ιμάμ Μπαϊλντί: Η τέλεια συνταγή για να φάνε όλοι μελιτζάνες!

Γράφει η Πέννυ Αδάμου.

Έρχεται η Παρασκευούλα σιγά σιγά και ετοιμαζόμαστε όχι μόνο για εξόδους αλλά και για νέες μαγειρικές συνταγές για τους αγαπημένους μας!

Το βραδινό μας τραπέζι μπορεί να έχει ιμάμ μπαϊλντί που είναι εύκολο, γρήγορο και απολαυστικό για όλους! Άσε που μπορεί να κρατήσεις και για Σάββατο, ώστε να είσαι ελεύθερη να κάνεις βόλτες!

Τι θα χρειαστείς;


Υλικά:

6 μέτριες μακρόστενες μελιτζάνες

1 μεγάλο κόκκινο κρεμμύδι

1 ματσάκι μαϊντανό

1 μικρό κουτί ντοματάκια αποφλοιωμένα ή 4-5 φρέσκιες ντομάτες

100 γρ. ταραμά

1 φλιτζάνι του τσαγιού ελαιόλαδο

2-3 κουταλιές της σούπας γαλέτα

ελαιόλαδο για το τηγάνισμα

αλάτι

πιπέρι

κάρδαμό σε σκόνη

κόλιανδρο σε σκόνη

Εκτέλεση:

Κόβουμε τις μελιτζάνες στη μέση, τις αδειάζουμε και τις βάζουμε με τα εσωτερικά τους σε νερό για να ξεπικρίσουν. Τις αφήνουμε περίπου 15 με 20 λεπτά. Τις βγάζουμε από το νερό, τις αλατίζουμε και αφού στραγγίσουν καλά τις τηγανίζουμε ελαφρά σε καυτό ελαιόλαδο.

Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το βάζουμε να σωταριστεί με 1/2 φλιτζάνι από το ελαιόλαδο. Ρίχνουμε και τα εσωτερικά από τις μελιτζάνες ψιλοκομμένα, το μαϊντάνο ψιλοκομμένο και την ντομάτα. Ρίχνουμε το πιπέρι, το κόλιανδρο και το κάρδαμο αλάνογα με τις προτιμήσεις μας αλλά όχι αλάτι. Τέλος προσθέτουμε τον ταραμά και ανακατεύουμε καλά να ενωθούν όλα μαζί.

Βάζουμε τις μελιτζάνες σε ανάλογο σκεύος για φούρνο (να τις χωράει χωρίς να είναι πολύ στριμωχτά) και τις γεμίζουμε μια-μια με τη γέμιση.

Ρίχνουμε το υπόλοιπο λάδι πάνω από τις μελιτζάνες και τις πασπαλίζουμε με τη γαλέτα.

Ψήνουμε το φαγητό σε μέτριο φούρνο για 35-45 λεπτά.

Είστε έτοιμες!

You May Also Like