Καρμπονάρα με τηγανητό αυγό και σπανάκι

Η σημερινή συνταγή είναι με υλικά που μας έχουν απομείνει στο ντουλάπι μας! Λιγκουίνι με κρέμα γάλακτος, θρεπτικό σπανάκι και λαχταριστό τηγανητό αυγό! Πάμε να τη δούμε!

Υλικά

2 κ.σ. ελαιόλαδο
2 αβγά
αλάτι
πιπέρι
200 γρ. σπανάκι
50 γρ. νερό
150 γρ. λιγκουίνι, βρασμένα
50 γρ. κρέμα γάλακτος 35%
1 κ.σ. άνηθο, ψιλοκομμένο, για το σερβίρισμα


Εκτέλεση

Τοποθετούμε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά και προσθέτουμε 1 κ.σ. ελαιόλαδο. Σπάμε μέσα τα δύο αβγά, αλατοπιπερώνουμε και τηγανίζουμε για 1 λεπτό.
Αφαιρούμε από τη φωτιά και αφήνουμε στην άκρη μέχρι να τα χρειαστούμε.
Ζεσταίνουμε 1 κ.σ. ελαιόλαδο σε ένα άλλο τηγάνι σε μέτρια φωτιά.
Σοτάρουμε το σπανάκι για 2 λεπτά μέχρι να χάσει τον όγκο του.
Αλατίζουμε και προσθέτουμε το νερό, τα λιγκουίνι και ανακατεύουμε με μια κουτάλα.
Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος, το πιπέρι και ανακατεύουμε.
Αποσύρουμε το τηγάνι από τη φωτιά και τοποθετούμε από πάνω τα τηγανητά αβγά.
Σερβίρουμε με τον ψιλοκομμένο άνηθο.

 

(πηγή: akispetretzikis.com)

 

You May Also Like

Γραψτε ενα σχολιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *