Ο καλύτερος τρόπος για να καθαρίσουμε τα χαλιά μας..

Η εποχή καθαρισμού και φύλαξης χαλιών έφτασε και όπως είναι φυσικό τα καθαριστήρια κάνουν χρυσές δουλειές, αφού όλο και περισσότερες καταφεύγουμε στην εύκολη λύση του πλυσίματος και της φύλαξης μέχρι τον επόμενο χειμώνα. Όμως επειδή τίποτα δεν είναι φθηνό στις ημέρες μας άρα και ο καθαρισμός των χαλιών μας κοστίζει πολλά χρήματα..

Δε θα ήταν λοιπόν τέλειο αυτά τα χρήματα να τα κρατούσαμε αντί να τα δίναμε στα χαλιά και να καθαρίζαμε μόνες μας τα χαλιά, ειδικά αν είχαμε και χώρο; Και όσο τρομακτική και αν ακούγεται σαν σκέψη, αν ακολουθήσετε τις συμβουλές που σας προτείνω παρακάτω ο καθαρισμός θα γίνει παιχνιδάκι.

Αρχικά, αναζητήστε στο χαλί σας την ειδική ετικέτα με τις οδηγίες καθαρισμού και ξεκινάμε…

Σκόνη

Χρησιμοποιήστε την ηλεκτρική σας σκούπα για να αφαιρέσετε όλη τη σκόνη που έχει αποθηκευτεί στο χαλί σας.

Ελαφρύ καθάρισμα

Αν το χαλί σας δεν είναι αρκετά βρώμικο, μπορείτε να το καθαρίσετε πασπαλίζοντας το με μαγειρική σόδα σε όλη του την έκταση. Μπορείτε να το αφήσετε για 2 ώρες, αν βιάζεστε, ή και ολόκληρο το βράδυ για ακόμα καλύτερο αποτέλεσμα. Στη συνέχεια σκουπίστε το με την ηλεκτρική σας σκούπα και θα δείτε την όψη του να αλλάζει και μία υπέροχη μυρωδιά να πλανιέται στην ατμόσφαιρα.

image07Βαθύς καθαρισμός

Μπορείτε να φτιάξετε ένα διάλυμα χρησιμοποιώντας 1 κ.γ. υγρό απορρυπαντικό πιάτων, 1 κ.σ. λευκό ξίδι και 1 φλ. ζεστό νερό.

Προσθέστε στο μπουκάλι του σπρέι το υγρό πιάτων, το ξίδι και από πάνω το νερό. Ψεκάστε όλη την επιφάνεια του χαλιού με το διάλυμα, τρίψτε ελαφριά το χαλί και αφήστε το να στεγνώσει καλά.

Προσοχή! Μην το αφήσετε να μουλιάσει στο διάλυμα διότι μπορεί να αλλοιωθεί το χρώμα του χαλιού.

Αν πάλι είναι μικρό το χαλί σας τότε το πλυντήριο ρούχων είναι ιδανικό.

03_reasons_need_cornstarch_other_cooking_furniture_ink_stain_carpet_DragonImagesΣτέγνωμα

Αφού το πλύνετε, αφήστε το στη ζέστη για 2 μέρες σε οριζόντια θέση. Προσέξτε μην το τοποθετήσετε απευθείας στον ήλιο γιατί υπάρχει κίνδυνος να ξεθωριάσει και να αλλάξουν τα χρώματά του ανά σημεία.

You May Also Like

Γραψτε ενα σχολιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *