Κέικ Πορτοκάλι με Λευκή Σοκολάτα!

Eπειδή τα γλυκά τα αγαπάμε λίγο παραπάνω σήμερα σου έχουμε κέικ πορτοκάλι με λευκή σοκολάτα! Η σημερινή συνταγή είναι από τις πιο εύκολες και νόστιμες που έχουμε δοκιμάσει! Θα σε βγάλει ασπροπρόσωπη είτε περιμένεις καλεσμένους στο σπίτι είτε απλά θες να ετοιμάσεις ένα διαφορετικό σνακ για τα παιδιά σου. Πάμε να ξεκινήσουμε;

Yλικά

  • 350 γρ. πορτοκάλια
  • 300 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 200 γρ. ηλιέλαιο
  • 3 αβγά, μεσαία
  • 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 300 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 κ.σ. μπέικιν πάουντερ
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 180 γρ. κουβερτούρα λευκή
  • ηλιέλαιο, για τη φόρμα
  • αλεύρι γ.ο.χ., για τη φόρμα

Για το σερβίρισμα

  • ζάχαρη άχνη

Eκτέλεση

  • Σε κατσαρόλα με νερό που βράζει βάζουμε τα πορτοκάλια και σιγοβράζουμε με καπάκι για 1 ώρα.
  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170ο C στον αέρα.
  • Κόβουμε τα πορτοκάλια στη μέση, αφαιρούμε τα κουκούτσια και τα βάλουμε στο μούλτι. Χτυπάμε πολύ καλά μέχρι να γίνει πάστα.
  • Βάζουμε την πάστα σε ένα μπολ και βάζουμε τη ζάχαρη, το ηλιέλαιο και ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός.
  • Προσθέτουμε τα αβγά, τα βανίλια και ανακατεύουμε καλά.
  • Σε άλλο μπολ βάζουμε το αλεύρι, το μπέικιν, αλάτι, τη λευκή κουβερτούρα κομμένη σε μικρά κομμάτια και ανακατεύουμε.
  • Μεταφέρουμε τα στερεά υλικά στο μπολ με τα υγρά υλικά και ανακατεύουμε με μια μαρίζ.
  • Βάζουμε το μείγμα σε λαδωμένη και αλευρωμένη φόρμα 10×35 εκ. και ψήνουμε 40-45 λεπτά.
  • Αφήνουμε να κρυώσει. Πασπαλίζουμε με άχνη και σερβίρουμε.

Αν την δοκιμάσεις γράψε μας στα σχόλια να μας πεις πώς πήγε!

πηγή: Άκης Πετρετζίκης

Εύη

You May Also Like

Γραψτε ενα σχολιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *