Κλαις σε κάθε τσακωμό; Έτσι θα το διαχειριστείς!

Υπάρχουν άνθρωποι που το κλάμα το έχουν στο… «τσεπάκι» τους και αυτό δεν είναι καθόλου κακό. Και γω είμαι ένα από αυτά τα άτομα που όταν αγχώνομαι, όταν θυμώνω, όταν τσακώνομαι, βάζω πολύ εύκολα τα κλάματα.

Είναι σαν να ανοίγει η βρύση και να μην μπορείς να την κλείσεις. Αν κλαις κι εσύ σε κάθε τσακωμό, τότε οι ειδικοί μας δίνουν τα φώτα τους για να μπορέσουμε να το διαχειριστούμε καλύτερα.

http://csaimages.com/images/istockprofile/csa_vector_dsp.jpg

Σε έναν τσακωμό μπορεί να κλαις από το σοκ, από το γεγονός ότι κάποιος σου είπε κάτι στενάχωρο ή απλά από τα νεύρα σου.

Η αλήθεια είναι πως είναι ένας φυσικός τρόπος για να ανακουφιστείς και να αποβάλλεις την ένταση. Σε ένα, όμως, τσακωμό μπορεί να κλαις επειδή φοβάσαι την απώλεια, τον χωρισμό. Και αντί να πεις την αλήθεια σου και να υποστηρίξεις τη θέση σου, βάζεις τα κλάματα και μερικές φορές χάνεις το δίκιο σου.

Πώς μπορείς να το διαχειριστείς; Ο καλύτερος τρόπος είναι να καταλάβεις την αιτία που σου προκαλεί αυτήν την αντίδραση. Είναι πόνος; Θυμός; Εξάντληση; Φόβος;

2-85

Και μην φοβάσαι να κλαις, ανακουφίζεσαι. Πάντως για να ηρεμήσεις σε βοηθά πολύ αν πάρεις ένα διάλειμμα 10 λεπτών από τον τσακωμό, αν φύγεις λίγο από τον χώρο και πάρεις μια μεγάλη ανάσα και ανασυγκροτήσεις τις σκέψεις σου, ώστε να πεις όλα αυτά που θέλεις.

You May Also Like

Γραψτε ενα σχολιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *