Το ‘’κόλπο’’ για να αφαιρέσουμε θερμίδες από τις τηγανητές πατάτες!!!

Εντάξει εγώ προσωπικά ‘’πεθαίνω’’ για τηγανητές πατάτες… Και εσείς νομίζω το ίδιο θα μου πείτε… Η αλήθεια είναι ότι οι τηγανητές πατάτες είναι φουλ στις θερμίδες.. μιας και απορροφούν υπερβολικό λάδι όταν τις τηγανίζουμε..

Υπάρχει όμως ένα μικρό κολπάκι.. που αν το κάνουμε πριν τις τηγανίσουμε.. θα αποφύγουμε τις περιττές θερμίδες…

Καλό θα είναι λοιπόν να τις βράσουμε για λίγο πριν τις τηγανίσουμε… Με αυτό τον τρόπο το άμυλο που περιέχει η πατάτα «ποτίζει» με νερό, οπότε στη συνέχεια δεν θα είναι πλέον δυνατό να απορροφήσει πολύ λάδι.

Μετά το τηγάνισμα τις αφήνουμε πάντα σε χαρτί κουζίνας πριν τις φάμε…

Ε κάτι θα γλιτώσουμε και από αυτό …..

Ελένη ♥♥

You May Also Like

Γραψτε ενα σχολιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *