Λαχταριστή σοκολατίνα με τρούφα

0001

Σήμερα όχι μόνο θα σας γλυκάνω αλλά και θα σας τρελάνω…Lol..

Καλά μιλάμε δεν έχει φάει ωραιότερη τούρτα σοκολατίνα και σήμερα ήρθε η ώρα να την δοκιμάσετε αφού πρώτα βάλετε όλη σας την τέχνη στη ζαχαροπλαστική..  Λαχταριστή σοκολατίνα με τρούφα..γιατί απλά σας αγαπώ..!!!

Υλικά (για την βάση)

4 αυγά

4 κουταλιές ζάχαρη

3 κουταλιές κακάο κοσκινισμένο

Λίγη βανίλια

Λίγο βούτυρο

Υλικά ( για την μους σοκολάτα)

200γρ. σοκολάτα κουβερτούρα

6 αυγά

Λίγο κονιάκ

Για το γαρνίρισμα

Μπόλικη τρούφα σοκολάτας

Προετοιμασία ( 30 λεπτά)

Ετοιμάζετε πρώτα τη βάση της τούρτας ως εξής:

Χωρίζετε τα ασπράδια από τους κρόκους. Χτυπάτε με το μίξερ τους κρόκους, τη ζάχαρη και τη βανίλια μέχρι να ασπρίσουν. Συνεχίζοντας το χτύπημα, προσθέτετε το κακάο κουταλιά κουταλιά. Χτυπάτε χωριστά τα ασπράδια σε σφιχτή μαρέγκα. Ενσωματώνετε τη μαρέγκα στο προηγούμενο μίγμα με απαλές κινήσεις.

Βουτυρώνετε ένα ταψάκι διαμέτρου 23 εκ. Το στρώνετε με λαδόκολλα, την οποία και βουτυρώνετε. Αδειάζετε στο ταψί το μείγμα της βάσης και ψήνετε για 12 λεπτά.

Αφήνετε λίγο να κρυώσει η βάση του γλυκού, ξεκολλάτε το χαρτί και την βάζετε σε φόρμα με κινητά τοιχώματα, διαμέτρου 23εκ.

0002

Ετοιμάζετε τη μους:

Σπάζετε την κουβερτούρα σε μικρά κομμάτια και τη λιώνετε σε μπεν μαρί μαζί με το κονιάκ. Όταν τα υλικά γίνουν λεία και η κρέμα ρευστή, αποσύρετε το σκεύος από τη φωτιά και προσθέτετε, έναν έναν, τους 6 κρόκους, ανακατεύοντας με ξύλινη κουτάλα. Χτυπάτε τα 6 ασπράδια σε σφιχτή μαρέγκα και την ενσωματώνετε στο μείγμα σοκολάτας με απαλές κινήσεις.

Ρίχνετε τη μους σοκολάτας στη φόρμα και την αφήνετε να παγώσει στο ψυγείο για 3- 4 ώρες τουλάχιστον.

Ξεκουμπώνετε τη φόρμα και βγάζετε τη στεφάνη της. Πασπαλίζετε το γλυκό με τρούφα, ώστε να καλυφθεί η επιφάνεια αλλά και τα πλαϊνά..

Καλή επιτυχία!!!

( Η συνταγή είναι από το βιβλίο Σοκολατένιοι πειρασμοί)

Ελένη ♥♥

 

 

 

You May Also Like

Γραψτε ενα σχολιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *