Το cheese cake είναι ένα από τα πιο ωραία γλυκά. Ελαφρύ, εύκολο στην ετοιμασία και δροσερό τρώγεται όλες τις ώρες της ημέρας.
Ψημένο λοιπόν ή παγωμένο, με φράουλες, μαρμελάδα ή σκέτο, αυτό το υπέροχο γλυκό με τις αρχαιοελληνικές ρίζες μας ξετρελαίνει.
Και επειδή τα συνηθισμένα, δηλαδή φράουλα και κεράσι, είναι δοκιμασμένα και μας ξετρελαίνουν κάθε φορά, ήρθε η ώρα να δοκιμάσουμε και με μήλο και να απογειώσουμε τη γεύση.
Θα χρειαστείς
• 250 γραμμ. μπισκότα θρυμματισμένα
• 100 γραμμ. βούτυρο λιωμένο
• 1 κουταλάκι κανέλα
• 4 μήλα κομμένα σε μικρά κομμάτια
• 50 γρ. Ζάχαρη
• 80 γρ. ζάχαρη άχνη
• 1 βανίλια
• 2 αυγά
• 300 γρ. τυρί κρέμα
• σιρόπι καραμέλας
Εκτέλεση
Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύεις τα μπισκότα με την κανέλα. Κρατάς στην άκρη το 1/3 των μπισκότων και στα υπόλοιπα προσθέτεις το λιωμένο βούτυρο. Ανακατεύεις καλά και τα στρώνεις σε ένα μικρό ταψάκι. Βάζεις τα μήλα σε ένα μικρό αντικολλητικό τηγάνι και τα ζεσταίνεις μαζί με την κρυσταλλική ζάχαρη. Τα αφήνεις να σιγοβράσουν για 20 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν αρκετά και να απορροφήσουν όλα τα υγρά. Τα πασπαλίζεις με λίγη κανέλα και τα αφήνεις να κρυώσουν. Για να ετοιμάσεις την κρέμα, χτυπάς το τυρί στο μίξερ μαζί με τα αυγά, τη βανίλια και τη ζάχαρη άχνη. Απλώνεις την κρέμα πάνω από τη βάση μπισκότου και στρώνεις τα μήλα. Πασπαλίζεις με τα τριμμένα μπισκότα και ψήνεις για 40 λεπτά στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσει. Σερβίρεις με σιρόπι καραμέλας και παγωτό.
Extra tip: Γαρνίρετε στο τέλος με παγωτό βανίλια και σιρόπι καραμέλα.