Μαρμελάδα δαμάσκηνο για δυναμωτικό πρωινό!

Γράφει η Πέννυ Αδάμου.

Αν ψάχνεις κάτι ποιοτικό για πρωινό, που δεν θα έχει πολλές θερμίδες και θα σε γεμίζει ενέργεια, τότε έχουμε τη συνταγή!

Μπορείς να φτιάξεις μαρμελάδα σπιτική και αγνή που θα σε γεμίζει τέλεια γεύση και πολλή όρεξη για να ξεκινήσεις τη μέρα σου!!

Πάμε να δούμε τι θα χρειαστείς!!

  1. Υλικά:
  2. 2 κιλά δαμάσκηνα
  3. 1 κιλό και 800 γρ Ζάχαρη
  4. 2 φλ νερό
  5. 2 βανίλιες ή 2 φιλαράκια αρμπαρόριζα
  6. 2 κ σ λεμόνι χυμό

Εκτέλεση:

Πλένουμε τα φρούτα, αφαιρούμε το κουκούτσι, τα κόβουμε στα 4 και τα βάζουμε εναλλάξ με τη ζάχαρη στη κατσαρόλα 24 ώρες.

Προσθέτουμε το νερό, τις βανίλιες, το χυμό και βράζουμε ώσπου να μαλακώσουν καλά τα φρούτα.

Σκεπάζουμε με σήτα για να μην δημιουργηθούν υδρατμοί και αφήνουμε να σταθεί 1 βράδυ.

Την άλλη μέρα παίρνουμε ενα κουτάλι το βουτάμε μέσα και αν στο πίσω μέρος του στέκεται η μαρμελάδα τότε είναι έτοιμη.

Αν είναι ρευστή ξαναβάζουμε 15 λεπτά, αφήνουμε να κρυώσει και ξανακάνουμε το πείραμα με το κουτάλι. Αν ειναι δεμένη τη βάζουμε σε αποστειρωμένα βάζα.

Έτοιμες!!

You May Also Like