Το μεγαλύτερο πρόβλημα που έχουν τα ζευγάρια σήμερα!

Όλα τα ζευγάρια αντιμετωπίζουν προβλήματα, μικρότερα ή μεγαλύτερα. Το άγχος της καθημερινότητας και οι γρήγοροι ρυθμοί, έχουν αλλάξει τον τρόπο που επικοινωνούν τα ζευγάρια μεταξύ τους.

Κι αν υπάρχει πρόβλημα στην επικοινωνία… τότε ξεκινούν και τα μεγαλύτερα προβλήματα. Ποιο είναι, όμως, το πιο συχνό πρόβλημα που έχουν τα ζευγάρια στη σύγχρονη εποχή; Το πρόβλημα ονομάζεται… “dead bedroom” κι από την ονομασία του μπορείς να καταλάβεις.

Ουσιαστικά, αυτός ο πορισμός περιγράφει τα ζευγάρια που είναι σε σχέση αλλά απέχουν από το σεξ για μεγάλο χρονικό διάστημα, μήνες ή και χρόνια. Κι, όμως, είναι απίστευτα κοινό και συχνό φαινόμενο.

Σύμφωνα με μια έρευνα, η οποία πραγματοποιήθηκε από το BodyLogicMD, το 51% των συμμετεχόντων σε αυτήν, ηλικίας 18-65 ετών, απάντησε πως απέχει από το σεξ με τον σύντροφό του για αρκετούς μήνες, σχεδόν έναν χρόνο.

Πολύ περισσότερο, το 39% απάντησε πως έχει να κάνουν σεξ με τον σύντροφό του από ένα μέχρι και πέντε χρόνια! Κι ο καιρός περνά…

Ποια είναι, όμως, η πιο συχνή αιτία για αυτήν την αποχή; Το άγχος στη δουλειά θεωρήθηκε ο κύριος λόγος που κρατά τα ζευγάρια σε απόσταση και “ξεχνούν” να κάνουν σεξ, με την αύξηση βάρους να βρίσκεται δεύτερο στην λίστα με αυτό το πρόβλημα.

Και οι δύο λόγοι βέβαια μπορούν να λυθούν με έναν τρόπο: την επικοινωνία. Μην ξεχνάς να επικοινωνείς με τον σύντροφό σου, να εκφράζεις ανάγκες και τις επιθυμίες σου, ακόμη και τις ανησυχίες και τα προβλήματά σου. Το σεξ σε μια σχέση είναι εξαιρετικά σημαντικό και καλό είναι να μην υψώνεις τείχη και να μην χάνεις αυτήν την επαφή, την οικειότητα με τον σύντροφό σου.

You May Also Like