Μια διαφορετική συνταγή για χωριάτικη σαλάτα!

Η χωριάτικη σαλάτα είναι η αγαπημένη, παραδοσιακή σαλάτα που φτιάχνουμε σχεδόν σε καθημερινή βάση.

Θεωρούμε πως τα κύρια συστατικά της είναι η ντομάτα και η φέτα, όμως μπορείς να φτιάξεις μια μικρή παραλλαγή της χωριάτικης σαλάτας και να την απολαύσεις ακόμα περισσότερο.

Ο Άκης Πετρετζίκης μας προτείνει μια εναλλακτική συνταγή που απλά δεν γίνεται να μην τη δοκιμάσεις!

Υλικά

  • 350 γρ. ντοματίνια
  • 1/3 κρεμμύδι ξερό
  • 250 γρ. κρύο νερό, για το κρεμμύδι
  • 1 κ.σ. ξίδι από λευκό κρασί, για το κρεμμύδι
  • ½ αγγούρι
  • ½ πράσινη πιπεριά
  • 1 κ.σ. ζάχαρη κοφτή
  • 3 κ.σ. ξίδι από λευκό κρασί
  • 5 κ.σ. ελαιόλαδο + έξτρα σερβίρισμα
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 10-15 ελιές
  • 1 κ.σ. κάπαρη
  • 150 γρ. φέτα
  • ½ κ.γ. ρίγανη

Για το σερβίρισμα

  • 5-6 παξιμαδάκια

Εκτέλεση

Κόβουμε το κρεμμύδι σε λεπτές κάθετες φέτες και βάζουμε το κρεμμύδι σε ένα μπολ που του έχουμε βάλει κρύο νερό και ξίδι.
Πλένουμε και καθαρίζουμε το αγγούρι αφήνοντας λίγο φλούδα και το κόβουμε σε λεπτές κάθετες διαγώνιες φέτες.
Βάζουμε το αγγούρι σε ένα άλλο μπολ.
Κόβουμε τα ντοματίνια στη μέση και τα ρίχνουμε μέσα στο μπολ με το αγγούρι.
Κόβουμε και την πιπεριά σε κάθετες λεπτές λωρίδες και τη ρίχνουμε και αυτή στο μπολ με το αγγούρι και τα τοματίνια.
Ξεπλένουμε το κρεμμύδι στραγγίζοντας το καλά με τα χέρια και το προσθέτουμε στο μπολ με τα άλλα λαχανικά.
Ρίχνουμε έπειτα το ξίδι, τη ζάχαρη, το ελαιόλαδο, το αλάτι, το πιπέρι και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι.
Σερβίρουμε σε ένα πιάτο και ρίχνουμε από πάνω τις ελιές, τη ρίγανη, τη φέτα, την κάπαρη και πασπαλίζουμε με αρκετό ελαιόλαδο.

You May Also Like