Μια διαφορετική συνταγή για πιο ‘’υγιεινό’’ παστίτσιο!!!

Εντάξει ..από τη μία είναι ιεροσυλία να πειράξεις την αυθεντική συνταγή του παστίτσιο.. Από την άλλη όμως τι καλά που θα ήταν να μπορούσαμε να τρώγαμε πάνω από ένα κομμάτι χωρίς τύψεις….

Σήμερα σας έχω μια πάρα πολύ ωραία συνταγή και έναν επίσης ωραίο και έξυπνο τρόπο για να φάνε τα παιδάκια σας το σπανάκι… Σήμερα λοιπόν το μενού έχει παστίτσιο με ταλιατέλες και σπανάκι, ενώ αντί για την αγαπημένη μας μπεσαμέλ θα φτιάξουμε μια ‘’μπεσαμέλ΄΄ γιαουρτιού, που είναι πιο υγιεινή αλλά και πιο διαιτητική..

Υλικά:

  • 1/2 κ. σπανάκι
  • 1 κρεμμύδι
  • 1 πακ. ταλιατέλες
  • 2  γιαούρτια
  • 1 αυγό για την γέμιση και 2-3 αυγά για την μπεσαμέλ
  • Διάφορα τυριά
  • 2 γεμάτες κουταλιές μαργαρίνη
  • Αλάτι, πιπέρι.

Εκτέλεση: 

  1. Αρχικά, σοτάρουμε το κρεμμύδι με το  σπανάκι.
  2. Ανακατεύουμε σε ένα μπολ το σοταρισμένο σπανάκι, με διάφορα τριμμένα τυριά που έχουμε στο ψυγείο (γκούντα, παρμεζάνα, φέτα κτλ) και 1 αυγό για να δέσουν τα υλικά μας. Πολύ ωραίο γίνεται και αν προσθέσετε τυρί  σε κρέμα. Το μείγμα μας ολοκληρώνεται με λίγο αλάτι και πιπέρι.
  3. Βράζουμε τις ταλιατέλες 5-6 λεπτά περίπου σε αλατισμένο νερό (θα υπολογίσετε το μισό σχεδόν χρόνο κανονικού βρασίματος). Αφού τις σουρώσουμε  τις περιχύνουμε με ζεστό βούτυρο (μαργαρίνη) και ανακατεύουμε να πάει παντού.
  4. Ετοιμάζουμε παράλληλα τη μπεσαμέλ γιαουρτιού. Ανακατεύουμε 2 γιαούρτια με 2-3 αυγά. Τόσο απλό!!
  5. Σε ένα πυρέξ στρώνουμε μια στρώση ταλιατέλες, μετά το μίγμα με το σπανάκι, μια ακόμη στρώση ταλιατέλες και τελειώνουμε με την μπεσαμέλ γιαουρτιού.
  6. Ψήνουμε στους 200 περίπου βαθμούς στο αερόθερμο ώσπου να ροδίσει.

Καλή μας όρεξη λοιπόν!!!

 

Ελένη ♥♥

You May Also Like

Γραψτε ενα σχολιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *