Στενή …ένα χωριό παραμυθένιο

Αν ψάχνετε για έναν κοντινό και μαγικό προορισμό τώρα που ο καιρός αλλάζει, δεν έχω παρά να σας προτείνω την αγαπημένη μου Στενή!

Η Στενή βρίσκεται στις νότιες πλαγιές του όρους Δίρφυ και απέχει περίπου μισή ώρα από την Χαλκίδα, την πρωτεύουσα του νομού Ευβοίας.

Ένα χωριό που αποτελεί σημείο αναφοράς για αυτούς που ξέρουν να εκτιμούν τη φυσική ομορφιά ,αφού το χωριό είναι πραγματικά σαν να ξεπήδησε από τις σελίδες κάποιου παλιού παραμυθιού.

Κατάφυτο τοπίο που απαλλάσσει το μυαλό από οτιδήποτε περιττό…  Ο ήχος από το νερό του ποταμού σε συνδυασμό με το κελάηδημα των πουλιών σε κάνουν να νομίζεις πως κάτι μαγικό υπάρχει εκεί. Ποιος ξέρει… ίσως οι νεράιδες και τα ξωτικά να ζούσαν εκεί τους προηγούμενους αιώνες…

Προχωρώντας στο κέντρο του χωριού θα βρεθείτε σε μια υπέροχη γραφική πλατεία που την σκιάζουν ψηλά δέντρα και μπορείς εκεί να απολαύσεις τον καφέ ή το γλυκό σου σε ένα από τα γραφικά μαγαζάκια που θυμίζουν μια άλλη εποχή. Επίσης στις παραδοσιακές ταβέρνες του χωριού θα απολαύσεις εξαιρετικό και ποιοτικό φαγητό .

Τα γραφικά πλακόστρωτα σοκάκια της Στενής δίνουν έναν τόνο ιδιαίτερης ομορφιάς. Και οι παραδοσιακές πετρόχτιστες πηγές που θα συναντήσετε στη βόλτα σας μπορούν να σας δροσίσουν με το εξαιρετικό νεράκι τους!

Αν είστε τυχεροί και πετύχετε και καμιά μικρή χιονόπτωση, τώρα που ο καιρός αλλάζει, είμαι σίγουρη πως η ομορφιά αυτή θα αποτυπωθεί για πάντα στην καρδιά σου.

Τα λέμε στη Στενή!

 

Σταυρούλα Λουκά

You May Also Like

Γραψτε ενα σχολιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *