Μικρά μυστικά από την Ιταλία για την αγαπημένη μας pizza

Η αλήθεια είναι ότι εμείς οι Έλληνες τιμάμε την pizza συχνά πυκνά.. Αν και οι πιτσαρίες στην Ελλάδα έχουν βάλει τρελή φαντασία στα υλικά και κάποιες μάλιστα δεν θυμίζουν σε τίποτα Ιταλική pizza..

Όπως υποστηρίζουν οι Ναπολιτάνοι ..όποιος δεν τρώει την άκρη της πίτσας την κόρα δηλαδή.. χάνει όλη την γεύση της, όπως και το καλύτερο κομμάτι της..

Για να φτιαχτεί μια αυθεντική πίτσα πρέπει το ζυμάρι να φουσκώσει για 24 ώρες..

Το μοναδικό αλκοολούχο ποτό για να συνδυαστεί σωστά η Pizza σύμφωνα με τους Ιταλούς είναι ο λευκός αφρώδης οίνος.. και σε κάποιες περιπτώσεις αποδεκτή είναι και η μπύρα..

Η χαρακτηριστική Ιταλική pizza είναι η μαργαρίτα,  που φτιαχκηκε το 1889 στη Νάπολη προς τιμήν της Βασίλισσας Μαργαρίτας, στα χρώματα της Ιταλικής σημαίας πράσινο, λευκό και κόκκινο.. (Βασιλικός-μοτσαρέλα και ντομάτα…)

Οι ναπολιτάνοι εκτός από την μαργαρίτα λατρεύουν την Pizza marinara.. που φτιάχνεται με μπόλικο σκόρδο,  ρίγανη, ελαιόλαδο και πικάντικη σάλτσα..

Ποια είναι η δική σας αγαπημένη;;;

Ελένη ♥♥

You May Also Like

Γραψτε ενα σχολιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *