Μικρές υστερίες της Ελληνίδας Μάνας…

Όλες έχουμε διαβάσει διάφορα χαριτωμένα, αστεία και μεταξύ μας, αληθινά σχόλια για την «Αθάνατη Ελληνίδα Μάνα». Οι περισσότερες δε από εμάς, έχουμε και οι ίδιες σχολιάσει κάποια φίλη, γνωστή, συγγενή με αυτόν τον τίτλο όταν πέφτει στην αντίληψή μας κάποια υπερβολή που έκαναν. Συνήθως διαβάζουμε και ακούμε σχόλια για το πόσο υπερπροστατευτικές είναι και πόσο επίμονες σχετικά με τον τρόπο διατροφής, ένδυσης και διασκέδασης των παιδιών τους.

001

Σε ρωτάω λοιπόν, εσύ δεν υπερβάλεις; Μην κοιτάς αλλού, σε εσένα απευθύνομαι. Έλα τώρα, «μεταξύ κατεργαρέων ειλικρίνεια|» που λέει και η δική μου «κλασσική ελληνίδα μάνα». Σίγουρα υπερβάλεις και μάλιστα σε καθημερινή βάση και θα σου το αποδείξω ευθύς αμέσως.

Ξυπνάς το πρωί και τρέχεις πανικόβλητη να τα προλάβεις όλα, να ντύσεις τα παιδιά για το σχολείο και να τους ετοιμάσεις πρωινό. Να μαζέψεις οτιδήποτε υπάρχει και δεν είναι στην θέση του και να φύγεις και εσύ για την δουλειά σου. «Πόσο πιο εύκολα θα ήταν τα πράγματα για εμένα» σκέφτεσαι «εάν ο καθένας τους τακτοποιούσε μόνος του τα πράγματα του και φρόντιζε μόνος του την πρωινή του προετοιμασία;».

Σε ξαναρωτάω λοιπόν, τους το είπες; Το συζήτησες; Ναι; Αλήθεια;  Πως το είπες δηλαδή; «Σας παρακαλώ πολύ, δεν σας προλαβαίνω όλους, κάντε και κάποια πράγματα μόνοι σας! Μα δεν βλέπετε πόσο κουράζομαι;». Λάθος! Ναι, ναι λάθος κούκλα μου, γιατί μπαίνεις στην θέση του οσιομάρτυρα από μόνη σου και μετά γκρινιάζεις και από πάνω για αυτό. Λάθος γιατί ζητάς και παρακαλείς για τα αυτονόητα.

herdyhe5xdrxh

Το λάθος  είναι πως ενώ θέλεις να μοιράσεις αρμοδιότητες έτσι ώστε να μην κουράζεσαι , μετά δεν αφήνεις κανέναν να τις αναλάβει. Όχι κούκλα μου. Από αύριο και στο εξής θα χαλαρώσεις και εσύ. Ορίστε.

Λοιπόν θα σας αφήσω γιατί έχω να κάνω ένα σωρό δουλειές. Μέσα σε αυτό το σπίτι δεν μαζεύει κανείς τίποτα. Όλα από τα χέρια μου περνάνε. Αν αρρωστήσω να δω τι θα κάνουν. σκουλήκια θα πιάσει το σπίτι, αλλά μόνη μου τα λέω μόνη μου τα ακούω…

Γελάς; Τι λέω;  Εμμ, εγώ.. και εγώ ακριβώς τα ίδια με εσένα. Τι νομίζεις δηλαδή; Δεν είμαι εγώ κλασσική ελληνίδα μάνα;

Φαίη Χατζηαντωνίου

 

 

You May Also Like

Γραψτε ενα σχολιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *