Είσαι τελειομανής; Αυτά είναι τα 3 πράγματα που πρέπει να ξέρεις!

Η τελειότητα είναι κάτι την οποία λίγο πολύ όλοι την αντιμετωπίζουμε στην ζωή μας. Για μερικούς μπορεί να είναι απλώς να βρουν την τέλεια λεζάντα για τη φωτογραφία τους στο Instagram και για άλλους να κάνουν τέλεια τη δουλειά τους.

Όπως κι αν έχει το να παλεύεις για να πετύχεις την τελειότητα σου προσφέρει περισσότερο άγχος και λιγότερη ικανοποίηση ή επιβράβευση. Αλλά υπάρχουν τρόποι να αντιμετωπίσεις αυτά τα συναισθήματα όταν είναι υπερβολικά και δεν μπορείς να τα διαχειριστείς.

Αν είσαι τελειομανής, τότε αξίζει να διαβάσεις αυτά τα 3 πράγματα!

gunaika

Ο ορισμός που δίνεις στην τελειότητα είναι μάλλον λάθος

Αρχικά, τι σημαίνει τέλειο; Σίγουρα ο Μπαμπινιώτης δίνει τον δικό του ορισμό αλλά…μπορεί κάτι να είναι τέλειο για τον έναν και όχι για τον άλλον. Μερικές φορές είναι και λίγο υποκειμενικό, μην το ξεχνάς!

Η τελειομανία μερικές φορές είναι εμπόδιο
Οι τελειομανείς πολλές φορές «παγώνουν» και δεν μπορούν ούτε να σκεφτούν κάτι «τέλειο» , ούτε να κάνουν κάτι με τον «τέλειο» τρόπο. Πολλές φορές είναι εμπόδιο στην επιτυχία και όχι ένας χρήσιμος οδηγός.

Οι προσδοκίες σου δεν είναι ρεαλιστικές
Μπορεί να είσαι πολύ αυστηρός με τον εαυτό σου και πολλές από τις προσωπικές σου προσδοκίες να μην είναι ρεαλιστικές. Πρέπει να βάζεις στόχους υψηλούς αλλά που να μπορείς να πετύχεις. Και βήμα βήμα θα φτάσεις εκεί που θέλεις…

Χαλάρωσε, πάρε μια βαθιά ανάσα, δώσε τον καλύτερό σου εαυτό, κάνε αυτό που μπορείς. Και μην ψάχνεις το τέλειο γιατί τελικά δεν είμαστε σίγουροι ότι υπάρχει!

Κλαούντια

You May Also Like

Γραψτε ενα σχολιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *