Το σημερινό μας γλυκό έχει άρωμα Γαλλίας!!! Και ποιος δεν αγαπάει τα τρουφάκια;; Και βέβαια εδώ ισχύει και το γνωστό moto..κανείς δεν μπορεί να φάει μόνο ένα…
Υλικά για περίπου 50 τρουφάκια
25γρ. βούτυρο
200γρ. σοκολάτα bitter, σπασμένη σε μικρά κομμάτια
3 κουταλιές της σούπας κρέμα γάλακτος
1 κουταλιά μπράντι ή κονιάκ
2 κουταλιές της σούπας κακάο πικρό σε σκόνη (κοσκινισμένο)
Εκτέλεση
Προετοιμασία 30 λεπτά
Αναμονή 2 ώρες
Λιώνετε το βούτυρο και τη σοκολάτα σε μπεν μαρί. Αφήνετε να κρυώσει για 2 λεπτά και στη συνέχεια, ρίχνετε ανακατεύοντας το μπράντι ή το κονιάκ, το κακάο και την κρέμα γάλακτος. Αφήνετε το μίγμα να κρυώσει για 15 λεπτά.
Παίρνετε κουταλιές από το μίγμα και τις πλάθετε σε μπαλίτσες. Τις βάζετε πάνω σε αντικολητικό χαρτί, το οποίο προηγουμένως έχετε στρώσει σε ένα ταψί και αφήνετε να κρυώσουν για 20 λεπτά μέχρι να σταθεροποιηθούν. Κυλάτε τις μπαλίτσες στο κακάο. Αφήνετε τα τρουφάκια στο ψυγείο για 2 ώρες και τα σερβίρετε, αφού πρώτα τα βάλετε σε χάρτινες θήκες.
ΥΓ. Συμβουλή: Είναι προτιμότερο να κυλήσετε τις μπαλίτσες πάνω στο κακάο με τη βοήθεια δύο πιρουνιών, επειδή μπορεί αν μαλακώσουν πολύ αν τις πιάστε με τα χέρια σας..
Ελένη ♥♥