Μπιφτέκια κοτόπουλου με λαχανικά για εύκολο μεσημεριανό!

Γράφει η Κάτια Καραχάλιου.

Τα μπιφτέκια είναι ένα φαγητό που σχεδόν όλοι αγαπούν. Μπορείς να το βάλεις σε τάπερ να το πάρεις στη δουλειά, μπορείς να τα πλάσεις και να σε περιμένουν στην κατάψυξη, μπορείς να τα φτιάξεις γρήγορα και απλά.

Βοηθούν στην δίαιτα και συνδυάζονται καλά με ρύζι, αλλά και πατάτες.

Αν φτιάξεις κοτόπουλο ή λαχανικών, τα πράγματα είναι ακόμα πιο νόστιμα και πολύ πιο διαιτητικά για σένα!

Υλικά:

600 γρ. κιμάς κοτόπουλο στήθος

1 ντομάτα τριμμένη

1 κρεμμύδι λευκό τριμμένο

1 αβγό

50 γρ. ελαιόλαδο

1/2 ματσάκι μαϊντανό

1/2 ματσάκι δυόσμο

1/2 κ.τ.γ. ρίγανη

Αλάτι

Πιπέρι

Κρέμα γιαούρτι:

4 κ.τ.σ. γιαούρτι στραγγιστό 2%

1 κ.τ.γ. ελαιόλαδο

1/2 κ.τ.γ. μουστάρδα απαλή

1/3 κ.τ.γ. χυμό λεμόνι

Αλάτι

Πιπέρι

Γλυκιά πάπρικα

Εκτέλεση:

Βάζουμε σε μια λεκάνη όλα τα υλικά του κιμά και πλάθουμε για 8 λεπτά με το χέρι να γίνει ένα ωραίο μείγμα, σκεπάζουμε με μεμβράνη και αφήνουμε στο ψυγείο για 30 λεπτά.

Πλάθουμε σε σχήμα που θέλουμε τα μπιφτεκάκια μας και ψήνουμε στους 180 για 30 λεπτά.

Χτυπάμε καλά τα υλικά της κρέμας με ένα σύρμα και αφήνουμε στην άκρη.

Σερβίρουμε το πιάτο μας με το μπιφτέκι την κρέμα και τα λαχανικά μας, περιχύνοντας τα με ελαιόλαδο και σταγόνες λευκού ξυδιού (λαχανικά μόνο).

Είστε έτοιμες!

You May Also Like

Γραψτε ενα σχολιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *