Γράφει η Πέννυ Αδάμου.
Θέλεις σπιτικά φαγητάκια, σπιτικά γλυκάκια και μπισκοτάκια που μπορείς να τρως ή να τσιμπάς με τον καφέ σου.
Εγώ αλήθεια αγαπώ τα cookies και ειδικά τα φρέσκα και σπιτικά.
Μπορείς να φτιάξεις εύκολα και γρήγορα με απλές συνταγές και μεγάλη απόλαυση.

Ιδίως τώρα που χειμώνιασε και μαζευόμαστε σε σπίτια, είναι ιδανικό για εσάς.
Πάμε να δούμε τι θα χρειαστούμε.
Υλικά:
125 γρ. βούτυρο
90 γρ. ζάχαρη
70 γρ. μαύρη ζάχαρη
1/2 κ.γ βανίλια
1 μεγάλο αυγό
100 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
150 γρ. κανονικό αλεύρι
200 γρ. σταγόνες σοκολάτας
Οδηγίες μαγειρέματος:
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160 βαθμούς με αέρα, αν δεν έχετε αέρα τότε στους 180 βαθμούς.
Βάζουμε σε ένα μπολ το βούτυρο, με τις ζάχαρες και την βανίλια. Με ένα μίξερ ανακατεύουμε μέχρι να γίνει αλοιφή. Στη συνέχεια θα προσθέσουμε το αυγό και ξανά ανακατεύουμε.

Κοσκινίζουμε το αλεύρι και το ρίχνουμε και αυτό στο μπολ. Ύστερα τις σταγόνες σοκολάτας. Τώρα με μια σπάτουλα ανακατέυουμε καλά όλα μαζί μέχρι να γίνει μια ομοιόμορφη μάζα.
Ετοιμάζουμε τα ταψάκια μας με λαδόκολα. Κάνουμε μικρά μπαλάκια, τα πατάμε λίγο και τα βάζουμε σε απόσταση το ένα με το άλλο.
Ψήνουμε για 12-15 λεπτά, ανάλογα τον φούρνο σας, μέχρι να ροδίσει λίγο.
Είστε έτοιμες!