Μπορεί το νερό να θεραπεύσει κάποιες ασθένειες;;;

Κι όμως μπορεί είναι η απάντηση… Κι αν όχι να θεραπεύσει.. σίγουρα όμως μπορεί να βελτιώσει την κατάσταση και να μας κάνει να αισθανθούμε καλύτερα..

Τι μπορούμε να θεραπεύσουμε πίνοντας περισσότερο νερό κάθε μέρα;

Σίγουρα θα φτιάξει το δέρμα μας.. και κάποια δερματικά θέματα που μπορεί να έχουμε, όπως ακμή ή ξηρότητα.. Το δέρμα μας θέλει πολύ νερό και όταν ξεκινήσουμε να πίνουμε, θα δούμε αμέσως την διαφορά, ειδικά στο πρόσωπό μας..

Χάνουμε κιλά

Η αλήθεια είναι ότι το πολύ νερό μπορεί να βοηθήσει σημαντικά στην απώλεια του παραπανίσιου βάρους.. Βοηθά υπερβολικά στην κατακράτηση και στην αποβολή τοξινών από το σώμα.. Επιταχύνει τον μεταβολισμό και καίμε τις θερμίδες ακόμα πιο γρήγορα και εύκολα.. Καθαρίζει το έντερο, και μειώνει σημαντικά την όρεξη για φαγητό.. Είναι αυτό που λένε ‘’είδες δεν πεινούσες.. διψούσες’’ .

Δυσκοιλιότητα

Σε πολλές περιπτώσεις, η δυσκοιλιότητα μπορεί να σχετίζεται με την έλλειψη ενυδάτωσης. Πίνοντας περισσότερο νερό, διευκολύνουμε την εντερική κινητικότητα.

Πέτρες στα νεφρά

Η πρώτη συμβουλή που δίνουν οι γιατροί σε ασθενείς που έχουν τέτοιο θέμα, είναι να πίνουν τουλάχιστον 2 λίτρα νερό, χαμηλό σε νάτριο, καθημερινά.. Αυξάνεται η διαδικασία της ούρησης, και μπορούν σε κάποιες περιπτώσεις να εξουδετερωθούν σταδιακά με φυσικό τρόπο..

Υψηλή πίεση

Όσοι υποφέρουν από υψηλή πίεση θα πρέπει να το γνωρίζουν αυτό..  Αν πίνουν νερό, σε μικρές ποσότητες, κατά τη διάρκεια της ημέρας θα μπορέσουν να ρυθμίσουν την πίεσή τους χωρίς να χρειάζεται να πάρουν κάποια φαρμακευτική αγωγή..

(Cover photo by mrjn Photography on Unsplash)

Ελένη ♥♥

You May Also Like

Γραψτε ενα σχολιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *