Μπορείς να απαλλαγείς από τις αρνητικές σου σκέψεις;

Είσαι και εσύ από εκείνες που περνούν ώρες ατελείωτες σκεπτόμενες ανώφελα ζητήματα, τα οποία πολλές φορές μπορεί να είναι και ανύπαρκτα; Κακό!

Οι αρνητικές σκέψεις σε κατακλύζουν και νιώθεις ότι χάνεις πράγματα από την καθημερινότητά σου; Όσο και να σου πει κάποιος πάψε να το κάνεις, εσύ δεν μπορείς! Έτσι απλά! Υπάρχει διακόπτης άραγε;

 

Δυστυχώς το χαρακτηριστικό αυτό, το έχουν κυρίως οι γυναίκες και μάλιστα κάποιες υποφέρουν από τις αρνητικές τους σκέψεις, μην μπορώντας να τις ελέγξουν.

Πως γίνεται όμως κάτι τέτοιο να περιοριστεί;

Προσπάθησε σε πρώτη φάση μέρα με τη μέρα να ξυπνάς αποφασισμένη να μην σκεφτείς τίποτα. Ο εγκέφαλος χρειάζεται αρκετό χρόνο που δεν θα λειτουργεί, τουλάχιστον αντιπαραγωγικά.

Βάλε στόχο κάθε μέρα να κρατά αυτό όλο και περισσότερο.

Βάλε τις αρνητικές σου σκέψεις σε σειρά. Σκέψου για ποιο λόγο τις έχεις και τι στις προκαλεί. Αν βρεις τη ρίζα του προβλήματος, τότε μπορεί να είναι πιο εύκολο για εσένα να πάψεις να το «ψάχνεις».

Βρες ευχάριστες σκέψεις και ευχάριστες ασχολίες. Ο ανθρώπινος εγκέφαλος είναι μια μηχανή που δουλεύει όπως εμείς θέλουμε. Έτσι αν καταλάβεις πως εσύ ελέγχεις τι θα σκεφτείς και τι όχι, τότε θα «ανακουφιστείς» και θα νιώσεις καλύτερα.

Προσπάθησε να μην φυτεύεις καθημερινά «αρνητισμό» στον εαυτό σου. Δες τη θετική πλευρά της ζωής και άδραξε την κάθε μέρα σαν να είναι η τελευταία. Μην σπαταλάς τις στιγμές σου σκεπτόμενη άλυτα, ανύπαρκτα, αρνητικά θέματα. Αντάλλαξέ τα με θετικές σκέψεις και θα δεις πόσο θα αλλάξει η διάθεσή σου αλλά και η καθημερινότητά σου!

Κάτια

You May Also Like

Γραψτε ενα σχολιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *