Μπορείς να εμπιστεύεσαι το ένστικτό σου…

Τι είναι το ένστικτο, η διαίσθηση και πρέπει να την ακολουθείς ή είναι μια μεγάλη «παγίδα» που μπορεί να σε οδηγήσει σε λάθος κατευθύνσεις και λάθος αποφάσεις; Το ένστικτο είναι ουσιαστικά ο εγκέφαλος που έχει μπει στον… αυτόματο και επεξεργάζεται τις πληροφορίες χωρίς τη συνείδηση του ανθρώπου. Δεν είναι σκέψη, δεν έχεις κάνει κάποια λογική επεξεργασία της πληροφορίας που έχεις δεχτεί.

Και πόσο μπορείς να εμπιστεύεσαι το ένιστικό σου; Περισσότερο από ότι ένας λογικός άνθρωπος μπορεί να νομίζει! Πολλοί άνθρωποι το βιώνουν καθημερινά ενώ οδηγούν, ενώ περπατούν και χάνουν τη σκέψη τους και τελικά βρίσκουν τον δρόμο χωρίς να καταλάβουν πως έφτασαν εκεί, γιατί το έκαναν υποσυνείδητα.

diaisthisi

Και αυτό δεν συμβαίνει μόνο σε πράγματα ρουτίνας, αλλά συμβαίνει και όταν θέλεις να πάρεις μια σημαντική απόφαση.

Πολλές φορές πριν πάρεις μια απάντηση σκέφτεσαι όλα τα λογικά κριτήρια, τα αναλύεις και ξεχνάς να βάλεις μέσα σε όλα αυτά τα συναισθήματα που προκύπτουν αυθόρμητα!

Και δεν χρειάζεται να φοβάσαι όταν δεν γνωρίζεις γιατί νιώθεις με έναν συγκεκριμένος τρόπο σε μια συγκεκριμένη κατάσταση. Για παράδειγμα, μπορεί όταν βλέπεις έναν άνθρωπο να νιώθεις πάντα ένα περίεργο άγχος, ένα άσχημο συναίσθημα. Δεν χρειάζεται να το αποκωδικοποιήσεις γιατί σου βγαίνει υποσυνείδητα. Ορισμένες φορές είναι σαν να σου μιλάει απλά το ένστικτό σου.

Σκέψου απλώς… πως η πρώτη εντύπωση που σου κάνει ένας άνθρωπος, γίνεται συνήθως ασυνείδητα και πολλές φορές μπορεί να πέσεις και έξω… Καλό θα ήταν να ακούς το ένστικτό σου, ποτέ δεν έβλαψε κανέναν.

ginaika

Άλλωστε λένε πως όσο περισσότερο το ακούς, τόσο μέσα πέφτει! Και μπορείς να ακούς τι σου λέει η διαίσθησή σου σε όλες τις περιπτώσεις, επαγγελματικές, φιλικές ή ερωτικές, να ακούς αυτό που πραγματικά θέλεις.

You May Also Like

Γραψτε ενα σχολιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *