Μύκητες των ποδιών και το καλοκαίρι; Και όμως γίνεται!

Οι μύκητες των ποδιών εμφανίζονται ευκολότερα το χειμώνα; Μύθος ή πραγματικότητα; Δεν είναι απόλυτα μύθος, αλλά δεν σημαίνει σε καμία περίπτωση πως δεν μπορείς να εμφανίσεις μύκητες και το καλοκαίρι.

Και όμως μπορείς, ακόμα και αν έχεις βαμμένο νύχι και μάλιστα από παράγοντες που ούτε καν περίμενες.

Πως λοιπόν πρέπει να προφυλάσσεσαι;

Το βασικότερο είναι να μην αφήνεις να υπάρχει υγρασία στα πόδια σου. Πολύ βασικός παράγοντας ανάπτυξης μικροβίων είναι η υγρασία. Έτσι εάν πηγαίνεις γυμναστήριο, ή για περπάτημα ή σου αρέσει να φοράς κλειστά παπούτσια, πρέπει να φροντίσεις να έχεις υποδήματα που αφήνουν το πόδι να «αναπνεύσει».

Τα αθλητικά μας παπούτσια τα φοράμε πάντα με βαμβακερές κάλτσες και φροντίζουμε να πλένουμε και να στεγνώνουμε πολύ καλά την περιοχή των ποδιών όταν βγάζουμε τα παπούτσια μας.

Αυτό είναι και το πιο προφανές. Αυτό όμως που δεν ξέραμε είναι πως είναι πιθανό να κολλήσεις ακόμα και με ανοιχτό παπούτσι. Πως;

Η επαφή σου με την άμμο, που έχει πλήθος μικροοργανισμών είναι ένας πολύ βασικός παράγοντας. Η άμμος στην ψάθα σου, ή στην πετσέτα σου σε συνδυασμό με την υγρασία ευνοεί την ανάπτυξη μικροβίων.

Να αποφεύγετε το περπάτημα με γυμνά πόδια σε παραλία και πισίνες γιατί είναι επίφοβο να κολλήσετε.

Επίσης να προσέχετε να είναι όλα απολυμασμένα όταν κάνετε πεντικιούρ. Μία μικρή πληγή μπορεί να γίνει πολύ εύκολα μύκητας, χωρίς καν να το καταλάβεις. Τα εργαλεία που κόβεις τα νύχια σου πρέπει να είναι αποκλειστικά δικά σου, ή αν όχι να έχουν περάσει από πολύ καλό καθάρισμα.

Να μην δανείζεσαι παπούτσια και παντοφλάκια άλλου. Έχεις τα δικά σου! Σου αρκούν!!

Μπορείς να ρίχνεις οινόπνευμα στα πόδια σου κάθε βράδυ, μετά από κάθε πλύσιμο.

Φρόντισε την υγιεινή των ποδιών, γιατί η ονυχομυκητίαση μπορεί να μην είναι κάτι σοβαρό, όμως σίγουρα σε επηρεάζει και δεν μπορείς να απαλλαγείς εύκολα.

Μάθε να προλαμβάνεις, από το να αντιμετωπίζεις και θα είσαι πολύ χαρούμενη!!

Κάτια

You May Also Like

Γραψτε ενα σχολιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *