Γράφει η Ελένη Φούρλη.
Εδώ και λίγο καιρό ακολουθώ ένα blog που έχει πραγματικά υπέροχες συνταγές.. εύκολες και με λίγες θερμίδες…
Το mrssoupe.com αυτή τη φορά έφτιαξε ένα υπέροχο σπιτικό ψωμί με 5 μόνο υλικά, που νομίζω ότι μπορώ να το φτιάξω μέχρι και εγώ..
Το μυστικό για ένα τέλειο ψωμί που θα είναι μαλακό είναι η μπύρα.. Η μπύρα δημιουργεί μαλακή ζύμη και τραγανή κόρα και σίγουρα θα το λατρέψετε και εσείς και τα παιδάκια σας..
Υλικά
360 γρ. (3 φλ.) αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 κ.γ. στιγμιαία ξηρή μαγιά (θα τη βρείτε ως “μαγιά στιγμής” στα σούπερ μάρκετ)
1 κουτάκι μπύρα
2 κ.γ. αλάτι
1 κ.σ. ελαιόλαδο
Εκτέλεση
Σε ένα μέτριο μπολ ανακατέψτε το αλεύρι, τη μαγιά και το αλάτι. Προσθέστε την μπύρα μετά και το ελαιόλαδο και ανακατέψτε με μια ξύλινη κουτάλα. Καλύψτε το μπολ με πλαστική μεμβράνη και αφήστε τη ζύμη να ξεκουραστεί για 1-2 ώρες. Θέλετε ουσιαστικά να διπλασιαστεί σε μέγεθος.
Όταν είναι έτοιμη η ζύμη βάλτε μέσα στον φούρνο ένα στρογγυλό ταψάκι στο οποίο θα ψήσετε το ψωμί σας και προθερμάνετε στους 200 βαθμούς.
Στο μεταξύ απλώστε τη ζύμη σε μια λεία αλευρωμένη επιφάνεια. Με τα χέρια δημιουργήστε μια μπάλα. Μεταφέρετε την μπάλα σε ένα κομμάτι αντικολλητικό χαρτί και μεταφέρετε το χαρτί μέσα στο ταψάκι σας.
Ψήστε για 45 λεπτά.
Βγάλτε προσεκτικά το ψωμί από το ταψάκι και αφήστε το να κρυώσει εντελώς για περίπου 2 ώρες πριν το κόψετε. Αυτό θα συνεχίσει να ψήνεται ακόμα και έξω από τον φούρνο μέχρι να κρυώσει εντελώς.
Αν σας αρέσει να δημιουργείτε στην κουζίνα πραγματικά μην χάσετε την ευκαιρία να φτιάξετε το πιο νόστιμο σπιτικό ψωμί!!!
Φωτογραφίες Pixabay