Να βάλω γάλα στο τσάι μου;; Ναι ή όχι;;

Η αλήθεια είναι ότι ποτέ δεν έχω δοκιμάσει τσάι με γάλα.. Δεν έτυχε.. δεν ξέρω.. Παρ΄ όλα αυτά υπάρχει πολύς κόσμος που επιλέγει να πιει το τσάι του με γάλα..  Μάλιστα λένε ότι είναι ένα πολύ γευστικό ρόφημα..

Φήμες όμως λένε ότι αυτά τα δυο υγρά υλικά αν ενωθούν μαζί, δεν κάνουν και πολύ καλό στην υγεία μας..

Αληθεύει κάτι τέτοιο;;; Πάμε να μάθουμε περισσότερα..

Ο συνδυασμός αυτών των δύο, μπορεί να είναι γευστικός, αλλά οι ουσίες του γάλακτος με τις ουσίες του τσαγιού “ακυρώνουν” η μία την άλλη, με αποτέλεσμα ο οργανισμός μας να μην μπορεί εύκολα να απορροφήσει όλα τα θρεπτικά συστατικά. Και όσον αφορά τις επιλογές που βρίσκουμε έξω, συνήθως είναι φορτωμένες και με περιττή ζάχαρη.

Μπορεί να προκαλέσει πρήξιμο

Η καφεΐνη του τσαγιού σε συνδυασμό με το γάλα είναι ο πιο γρήγορος δρόμος για να έχουμε πρήξιμο ή αέρια. Η αίσθηση σίγουρα δεν θα είναι τόσο δυσάρεστη όσο θα θυμούνται όσοι κάποτε έπιναν με το πρωινό τους φραπέ με γάλα, αλλά σίγουρα θα προκαλέσει αναστάτωση στο στομάχι.

Μπορεί να προκαλέσει δυσκοιλιότητα

Στον αντίποδα, το γάλα σε μερικούς ανθρώπους μπορεί να προκαλέσει δυσκοιλιότητα και σε συνδυασμό με την καφεΐνη του τσαγιού που αφυδατώνει περισσότερο τον οργανισμό, είναι αρκετά πιθανό κάποια άτομα να δυσκολεύονται να πάνε στην τουαλέτα αφού έχουν καταναλώσει τσάι με γάλα.

Λιγότερα αντιοξειδωτικά

Ένας από τους σημαντικότερους λόγους για να πίνουμε τσάι, είναι οι πολύτιμες κατεχίνες του. Δυστυχώς, η πρωτεΐνη του γάλακτος μειώνει την απορρόφηση κατεχινών από τον οργανισμό, με αποτέλεσμα να μην καρπωνόμαστε την αντιοξειδωτική τους δράση.

Τέλος, το τσάι με γάλα δεν φαίνεται να βοηθά με τα προβλήματα στον ύπνο, σε αντίθεση με το σκέτο τσάι και η ύπαρξη ζάχαρης στα έτοιμα προϊόντα μπορεί να εντείνει χειρότερα την αϋπνία.

Η περιττή ζάχαρη, επιπλέον, μπορεί να προκαλέσει σε κάποιους ανθρώπους εξάρσεις ακμής.

 (Υλικό από Iatronet.gr)

 

Ελένη ♥♥

You May Also Like