Νοσοκομείο Χαλκίδας.. ένα μεγάλο ευχαριστώ!

Γράφει η Ελένη Φούρλη.

Την εβδομάδα αυτή είχαμε στο σπίτι μια περιπέτεια.. Η κόρη μου χρειάστηκε να νοσηλευτεί για κάποιες ημέρες στο νοσοκομείο ύστερα και από σύσταση της παιδιάτρου μας. Δεν ήταν κάτι το ανησυχητικό.. όμως έπρεπε να λάβει ιατρική βοήθεια και παρακολούθηση.

Με αυτό το άρθρο λοιπόν θέλω να ευχαριστήσω όλους όσους τη φρόντισαν στην παιδιατρική κλινική του νοσοκομείου Χαλκίδας! Γνωρίζω ότι έχουν εκφραστεί διάφορες και διαφορετικές απόψεις για τη δουλειά που γίνεται στην παιδιατρική κλινική του δημόσιου αυτού νοσοκομείου.. Έτσι με αφορμή και την προσωπική μου εμπειρία.. θέλω να σας εκφράσω και τη δική μου γνώμη..

Από τη δική μου εμπειρία φυσικά.. για τους γιατρούς έχω να σημειώσω τα καλύτερα! Είναι άνθρωποι.. και καταλαβαίνουν ότι έχουν να κάνουν με παιδάκια.. οπότε δείχνουν και την απαραίτητη υπομονή! Έχω βέβαια κάποια παράπονα από τη νοσηλεία.. Έχω να πω πράγματα.. ιδίως συμπεριφορές που για εμένα θα έπρεπε να είναι αλλιώς. Όμως ξέρετε κάτι.. το παιδί μου.. όπως και τα άλλα δυο παιδάκια που ήταν με το ίδιο θέμα στο δωμάτιο.. τα φρόντισαν και τα έκαναν καλά. Δεν κοίταξε κανείς τι είναι το κάθε παιδί.. τι είναι οι γονείς του.. Όλα τα παιδάκια είχαν την ίδια αντιμετώπιση.. κι αυτή είχε ως βάση το να γίνουν καλά!

Στη ζωή μας τίποτα δεν πρέπει να θεωρείται δεδομένο. Οι γιατροί, οι νοσοκόμες και όλες οι άλλες κυρίες που δουλεύουν στην παιδιατρική κλινική αξίζουν με το παραπάνω αυτό το δημόσιο ευχαριστώ. Εργάζονται με αυξημένες βάρδιες (λόγω ήδη χαμηλής στελέχωσης, διαθεσιμότητας του ανεμβολίαστου προσωπικού και διάθεσης προσωπικού για τα μέτρα αντιμετώπισης του covid). Εργάζονται σε ένα περιβάλλον καθόλου ευχάριστο.. με παιδάκια που γκρινιάζουν και λογικό είναι.. και με γονείς που είναι κουρασμένοι και περιμένουν με ανυπομονησία ένα εξιτήριο.. Εργάζονται εν τέλει και σε έναν χώρο με αυξημένη ευθύνη.. και εργασιακό στρες..

Υπάρχουν και άλλα πολλά που θα μπορούσα να γράψω.. θετικά κι αρνητικά. Υπάρχουν και ονόματα που θα μπορούσα να ξεχωρίσω.. Όλα αυτά όμως είναι υποκειμενικά.. αφορούν την προσωπικότητα και τον χαρακτήρα των ανθρώπων.. Το νοσοκομείο είναι εκεί για να μας κάνει καλά.. όχι για να εξασφαλίσει μια πεντάστερη διαμονή κι υπηρεσίες.. Στη δική μου περίπτωση το πέτυχε αυτό και γι αυτό ευχαριστώ όλους τους ανθρώπους εκεί!

You May Also Like

Γραψτε ενα σχολιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *