Ο πιο εύκολος τρόπος για να καθαρίσεις τα πινέλα μακιγιάζ!

Τα πινέλα μακιγιάζ, αυτά τα «μαγικά» σου όπλα για να βαφτεί καλύτερα,να απλώσεις το makeup αλλά και το ρουζ, να κάνεις τις γωνίες και το contouring, θέλουν ιδιαίτερη προσοχή και φροντίδα.

Είναι εξαιρετικά σημαντικό να τα πλένεις συχνά-πυκνά, καθώς έρχονται σε επαφή με το δέρμα και δεν θέλεις να σου δημιουργήσουν ερεθισμούς και σπυράκια. Πόσο συχνά πρέπει δηλαδή, να τα καθαρίζεις; Μια φορά την εβδομάδα.

Πώς; Βρήκαμε τον πιο εύκολο τρόπο!

  • Πάρε ένα μεγάλο ποτήρι ή μια κούπα με ζεστό νερό και ρίξε πολύ λίγο σαμπουάν.
  • Στη συνέχεια, βούτα μέσα τα πινέλα και κούνησέ τα μέσα στο ποτήρι.
  • Αφού κάνεις αυτή τη διαδικασία για μερικά δευτερόλεπτα, αφαίρεσέ τα και κούνησέ τα με κυκλικές κινήσεις στην παλάμη ώστε να κάνεις αφρό και να απομακρύνεις όλες τις βρωμιές.

  • Αν το ποτήρι με το νερό γεμίσει με βρωμιές, τότε μπορεί να χρειαστείς να το ανανεώσεις και να συνεχίσεις με τα υπόλοιπα πινέλα.
  • Στο τέλος, ξεπλένεις με καθαρό νερό, στραγγίζεις προσεκτικά και τα απλώνεις σε μια καθαρή πετσέτα. Περιμένεις μέχρι να στεγνώσουν τελείως!

Ωστόσο, να σημειώσουμε πως αν τα πινέλα σου τα έχεις αρκετό καιρό ή και χρόνια και έχουν ξεκινήσει να φεύγουν τριχούλες ή να κολλάνε μεταξύ τους, τότε μάλλον θα πρέπει να τα αντικαταστήσεις, καθώς δεν θα είναι και τόσο αποτελεσματικά. Μην ξεχνάς ότι τα βάζεις στο πρόσωπό σου και γι’ αυτό θέλεις τα καλύτερα!

You May Also Like

Γραψτε ενα σχολιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *