Πόσα φρούτα μπορώ να τρώω τελικά την ημέρα;

Οι περισσότερες από εμάς για να διατηρήσουμε νεανική όψη στο δέρμα μας και να μειώσουμε τις ημερήσιες θερμίδες καταφεύγουμε στα φρούτα.

Τα φρούτα έχουν ταυτιστεί με την έννοια δίαιτα και υγιεινή διατροφή. Όμως πόσα πρέπει να τρώμε κάθε μέρα και για ποιο λόγο;

Είναι αλήθεια πως τα φρούτα είναι χαμηλά σε λιπαρά και φυσικά θερμίδες. Όμως αυτό δεν σημαίνει πως δεν περιέχουν ούτε ίχνος ζάχαρης, ή ότι αν τρώμε πολλά την μέρα θα πάρουμε περισσότερες βιταμίνες.

Χρειάζεται ένα μέτρο σε αυτό. Καθημερινά μπορείς να τρως έως και το πολύ πέντε φρούτα, που σημαίνει δεκατιανό, απογευματινό και βραδινό γεύμα.

Εκείνοι που επιλέγουν να κάνουν τα φρούτα τους χυμό και όχι να τα φάνε, λαμβάνουν περισσότερες θερμίδες ημερησίως, άρα δεν κρατούν την δίαιτα.

Μην ξεγελιέστε με το γεγονός πως είναι απλά ένα φρούτο. Βάλτε μέτρο και επιλέξτε να φάτε ένα φρούτο που θα σας χορτάσει παρά να πιείτε έναν χυμό.

Επίλεξε φρούτα που είναι όξινα και έχουν πολύ χαμηλές θερμίδες. Σε αυτήν την περίπτωση μπορείς να φας και ένα παραπάνω!

Μην μπερδεύετε τα λαχανικά με τα φρούτα! Τα λαχανικά δεν μας παχαίνουν, μας χορταίνουν και είναι όλα θερμιδικά χαμηλά.

Στην περίπτωση λοιπόν που έχεις όρεξη να «τσιμπίσεις» κάτι και είσαι μεταξύ φρούτου ή λαχανικού, φάε ανεπιφύλακτα λαχανικό!

Βάλε τα φρούτα στην ζωή σου με μέτρο. Οι υπερβολές δεν βοήθησαν ποτέ καμία δίαιτα!

Κάτια

You May Also Like

Γραψτε ενα σχολιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *