Ο πιο βρωμερός καρπός… έχει απίστευτα οφέλη για την υγεία!

Ποιος είναι ο πιο βρωμερός καρπός; Μα φυσικά το σκόρδο! Το σκόρδο που βάζεις στο φαγητό και του δίνει γεύση αλλά μετά μυρίζει πολύ, πολύ άσχημα! Ε λοιπόν, το σκόρδο φίλοι μου έχει ένα σωρό οφέλη για την υγεία και τον οργανισμό σου που δεν φαντάζεσαι.

Ποια είναι τα οφέλη του σκόρδου στην υγεία;

Κάνει καλό στην καρδιά
Το σκόρδο κάνει καλό στην καρδιά, καθώς συνδέεται με τη μείωση της αρτηριακής πίεσης που μπορεί να μειώσει τη συχνότητα εμφάνισης καρδιακών παθήσεων και εγκεφαλικών επεισοδίων.

Επιπλέον, το σκόρδο έχει συνδεθεί με τη μείωση της ασταθούς στηθάγχης και την αναστολή της εξέλιξης της ασβεστοποίησης των στεφανιαίων αρτηριών. Προστατεύει την καρδιά σου, αυτό να θυμάσαι!

Ενισχύει το ανοσοποιητικό
Με το κρύο και τη γρίπη να βρίσκεται στη γωνία, το σκόρδο σε βοηθά. Είναι ένα φυσικό προϊόν που καταπολεμά τα μικρόβια και μπορεί να αποτρέψει ένα κρυολόγημα. Το λένε και οι έρευνες!

Συνδέεται με την πρόληψη του καρκίνου
Ναι, μπορεί ακόμη να σε βοηθήσει και να αποτρέψει τον καρκίνο. Η αντικαρκινική δραστηριότητα του σκόρδου φαίνεται να προέρχεται από τα φλαβονοειδή καμπεφερόλη και την κερσετίνη καθώς και την ινουλίνη, έναν υδατάνθρακα που συνδέεται με την προστασία από καρκινογόνους παράγοντες. Επιπλέον, το σκόρδο έχει συνδεθεί με την πρόληψη των καρκίνων του γαστρεντερικού σωλήνα χάρη στις ενώσεις που περιέχουν θείο.

Κάνει καλό στο δέρμα
Έχεις θέματα με την ακμή; Σε συνδυασμό με άλλες αποδεδειγμένες δερματολογικές θεραπείες, το σκόρδο μπορεί να είναι ένα «φάρμακο» που σε βοηθά να διώξεις αυτά τα ενοχλητικά σπυράκια. Δεδομένου ότι το σκόρδο έχει αντιμικροβιακές, αντιμυκητιακές, αντι-ιικές και αντισηπτικές ιδιότητες, η προσθήκη του στη διατροφή σας μπορεί να βοηθήσει στην εκκαθάριση των δερματικών λοιμώξεων και στη μείωση της διόγκωσης και της φλεγμονής.

You May Also Like

Γραψτε ενα σχολιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *