Ο σκύλος σου απεχθάνεται τις αγκαλιές;;

Γίνεται ο αγαπημένος σου φίλος να μην απολαμβάνει την αγκαλιά σου; Γίνεται αλλά υπό προϋποθέσεις. Θέλεις να παίρνεις αγκαλιά τον σκύλο σου και να του δείχνεις κάθε φορά την αγάπη σου γιατί έτσι έχεις μάθει να τη δείχνεις. Με αγκαλιές, πολλές αγκαλιές. Πόσο σίγουροι είμαστε, όμως, πως αυτές οι αγκαλιές αρέσουν στον σκύλο σου;

Συμφωνία με μια μελέτη, η οποία δημοσιεύτηκε στο Psychology Today, επιστήμονες ανέλυσαν περισσότερες από 200 φωτογραφίες με ανθρώπους που αγκαλιάζουν τους σκύλους τους. Στη συνέχεια, κοίταξε προσεκτικά τις φωτογραφίες για να διαπιστώσει αν κάποιο σκυλάκι εμφάνιζε συμπτώματα άγχους, όπως μισόκλειστα ματιά, ελαφρώς γυρισμένο κεφάλι, κατεβασμένα αυτιά.

skilos1

Αυτό που εντόπισαν είναι ότι σε όλες τις φωτογραφίες υπήρχε ένα τουλάχιστον από αυτά τα σημάδια.

Και γιατί δηλαδή, οι αγκαλιές μπορεί να αγχώνουν τον σκύλο σου; Γιατί σύμφωνα με τη συγκεκριμένη μελέτη, τα σκυλιά είναι από τη φύση τους γεννημένα να τρέχουν, είναι δραστήρια και όταν τα παίρνεις αγκαλιά τα περιορίζεις.

Ωστόσο, μένουν να γίνουν περισσότερες μελέτες για να σταματήσεις τις αγκαλιές στον σκύλο σου ή μένει να κάνεις το πιο απλό που είναι να το τσεκάρεις μόνος σου αν του αρέσουν οι αγκαλιές ή όχι.

Μπορείς να ελέγξεις αν κάθε φορά που τον παίρνεις αγκαλιά του προκαλείς μια δυσφορία ή προσπαθεί να σε αποφύγει γυρίζοντας το κεφάλι του. Και σίγουρα μην του κάνεις πολύ σφιχτές αγκαλιές γιατί ο σκύλος σε καμία περίπτωση δεν εκφράζει την αγάπη του με τον ίδιο τρόπο που την εκφράζουμε εμείς.

You May Also Like