Όχι, δε ντρεπόμαστε για το σώμα μας…

Γράφει η Πέννυ Αδάμου.

Κάθε καλοκαίρι υπάρχουν άνθρωποι που δεν πάνε στην παραλία γιατί ντρέπονται για το σώμα τους.

Κυρίως γυναίκες, μικρής ηλικίας κορίτσια, τα οποία για κάποιο λόγο ντρέπονται να δείξουν το σώμα τους, θεωρώντας πως δεν είναι ωραίο.

Ήρθε η ώρα να μιλήσουμε λιγάκι γι’ αυτό.

Το bodyshaming είναι πια κάτι εντελώς ξεπερασμένο. Κανείς δεν μπορεί να έχει άποψη για το σώμα του άλλου. Είτε έχει λίγα παραπάνω κιλά, είτε λίγα παρακάτω, το σώμα είναι δικό μας.

Το αγαπάμε και το προσέχουμε γιατί φιλοξενεί την ψυχή μας και είναι όπως το θέλουμε. Ένας άνθρωπος που έχει λίγα παραπάνω κιλά, δεν σημαίνει πως είναι άρρωστος, ούτε διαφορετικός. Είναι γοητευτικός εξίσου, με έναν άνθρωπο που θέλει όλη μέρα να γυμνάζεται.

Γιατί η γοητεία ενός ανθρώπου δεν ξεκινά και τελειώνει στη σωστή διατροφή και την γράμμωση, αλλά στην άνεση που έχει με τον εαυτό του και την αγάπη που του δείχνει.

Αν ανήκεις σε μια κατηγορία ανθρώπου που φοβάται το bodyshaming, θα σου πούμε πως ίσως πρέπει να δεις καλύτερα μέσα σου, όλα εκείνα τα καλά στοιχεία που έχεις, να κοιτάξεις με αγάπη τον εαυτό σου στον καθρέφτη και να δεις την μοναδικότητα σου.

Όποιος ντρέπεται για το σώμα του, γεμίζει λάθος ενοχές και χαλάει την προσωπικότητά του. Μην ανήκεις εκεί. Γίνε ένας άνετος άνθρωπος για όλα όσα έχεις. Αγάπα τον εαυτό σου, αγάπα το σώμα σου και μην σου στερείς στιγμές από το καλοκαίρι σου, γιατί κάποιοι άλλοι θα αποφασίσουν πως να νιώθεις. Όχι!

Αποφάσισε την αγάπη σε εσένα, αποφάσισε στιγμές με φίλους, αποφάσισε χαρά και ζωή.

You May Also Like