Οι 4 χειρότερες τροφές για το στομάχι

Πολλές φορές μας πιάνει πόνος στο στομάχι και δεν μπορούμε να καταλάβουμε τι είναι αυτό που μας πείραξε.. Μα δεν έφαγα πολύ.. λέμε.. Δεν είναι απαραίτητο να φάμε πολύ… και λίγο να φάμε από τις παρακάτω τροφές μπορεί να αντιμετωπίσουμε έντονο πόνο..

Πάμε να δούμε τις 4 τροφές που δεν τα πάνε και τόσο καλά με το στομάχι μας..

Μούρα

Τα μούρα είναι ωφέλιμα για την υγεία σας, αλλά αυτά με τους μικροσκοπικούς σπόρους μπορεί να αποτελούν πρόβλημα για όσους έχουν εκκολπωματίτιδα, καθώς αποτελούν έναν κίνδυνο μόλυνσης.

Αυτό δεν έχει αποδειχθεί σε κάποια μελέτη, αλλά αποτελεί θεωρητική άποψη.

Αν διαπιστώσετε ότι οι σπόροι, συμπεριλαμβανομένων αυτών του ηλίανθου ή της κολοκύθας, ερεθίζουν τα έντερα σας, μείνετε μακριά από αυτούς.

Πιπεριές chili

Αυτό το σημαντικό συστατικό της πικάντικης κουζίνας, μπορεί να ερεθίσει τον οισοφάγο και να οδηγήσει σε καούρα.

Αυτό μπορεί να αποτελεί ιδιαίτερο πρόβλημα για άτομα με σύνδρομο ευερέθιστου εντέρου ή για εκείνα που ήδη πάσχουν από χρόνια καούρα.

Γαλακτοκομικά

Χρειάζεστε ασβέστιο στη διατροφή σας και ένας εύκολος τρόπος για να προσλάβετε τις απαραίτητες ποσότητες, είναι τα γαλακτοκομικά προϊόντα, όπως το γάλα και το τυρί.

Όμως, για όσους έχουν δυσανεξία στη λακτόζη, τα γαλακτοκομικά μπορεί να προκαλέσουν διάρροια, αέρια, φούσκωμα και κοιλιακές κράμπες.

Η δυσανεξία στη λακτόζη, είναι ένα κοινό πρόβλημα, η αδυναμία του οργανισμού να μεταβολίσει την λακτόζη, το βασικό σάκχαρο του γάλακτος.

Η νόσος του Crohn και η χημειοθεραπεία, μπορεί επίσης να βλάψουν τα έντερα, πράγμα που επίσης μπορεί να οδηγήσει σε δυσανεξία στη λακτόζη.

Καλαμπόκι

Το πλούσιο σε φυτικές ίνες καλαμπόκι, είναι καλό για την υγεία μας, αλλά περιέχει επίσης κυτταρίνη, ένα είδος ίνας που οι άνθρωποι δε μπορούμε να την διασπάσουμε εύκολα επειδή μας λείπει ένα απαραίτητο ένζυμο.

Αν μασάτε το καλαμπόκι καλύτερα, μπορείτε πιθανώς να το χωνέψετε.

Αλλά αν το καταπίνετε αμάσητο, μπορεί να σας προκαλέσει αέρια και κοιλιακό άλγος.

(Υλικό από https://www.y-o.gr/ )

Ελένη ♥♥

You May Also Like

Γραψτε ενα σχολιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *