Οι 7 μεγαλύτερες απολαύσεις της επικοινωνίας!!!

Πόσες φορές σας έχει συμβεί να μιλάτε άπειρες ώρες στο τηλέφωνο με έναν φίλο ή να μιλάτε ένα ολόκληρο βράδυ δίπλα στη θάλασσα;;;

Χωρίς πλάκα .. οι ουσιαστικές συζητήσεις με φίλους είναι μια τεράστια απόλαυση.. όχι μόνο για μένα ..αλλά απ’ ότι φαίνεται για τους περισσότερους ανθρώπους..

Μετά από έρευνα που πραγματοποιήθηκε με αφορμή την απόλαυση στην ανθρώπινη επικοινωνία βγήκαν τα εξής αποτελέσματα..

Λεκτική επικοινωνία. Οι ερωτηθέντες της έρευνας απολάμβαναν αυτό το είδος επικοινωνίας λόγω κάποιας πτυχής του τρόπου παρουσίασής της. Μία εμπνευσμένη ομιλία, το κυριακάτικο κήρυγμα, η καλή χρήση των λέξεων από κάποιον που τα λέει ωραία, ανήκουν σε αυτήν την κατηγορία.

Ουσιαστικές συζητήσεις. Αυτή η κατηγορία περιλαμβάνει συζητήσεις στις οποίες οι συμμετέχοντες ανέφεραν ότι ήταν τόσο βαθιά γοητευμένοι από το θέμα της συζήτησης, που εκείνη τη στιγμή τίποτα άλλο δεν είχε σημασία. Είναι εκείνες που έχουν περιγραφεί ως «ειλικρινείς» και «ανεπανάληπτες».

Μη λεκτική επικοινωνία. Από τις χειρονομίες μέχρι τη φυσική επαφή με τις εκφράσεις του προσώπου, οι ανταλλαγές αυτές δίνουν έμφαση στις μη λεκτικές ενδείξεις για το πώς αισθάνεται κάποιος. Μια ουσιαστική αγκαλιά ή χαμόγελο ανήκει σε αυτήν την κατηγορία.

Έπαινος και αναγνώριση. Αυτή η κατηγορία περιλαμβάνει μορφές επικοινωνίας στην οποία ένας τουλάχιστον από τους συμμετέχοντες αναγνωρίζεται και επιβραβεύεται έστω ηθικά –όχι ότι η υλική επιβράβευση (με ένα δώρο π.χ. ) δεν μετράει.

Συντροφική επικοινωνία. Αυτή η κατηγορία περιλαμβάνει αλληλεπιδράσεις που καθιερώνουν, επιβεβαιώνουν ή προσφέρουν σημαντικά δεδομένα σε μια σχέση, όπως η συζήτηση ενός ζευγαριού για το μέλλον του ή μια αποκάλυψη που φέρνει κοντά τα δύο άτομα.

Αξιοσημείωτα γεγονότα. Το να συμμετέχεις σε ένα έκτακτο γεγονός, όπως είναι ο γάμος, η γέννηση ενός παιδιού ή  άλλα γεγονότα που έχουν τον χαρακτήρα ορόσημου και ιστορικού γεγονότος για τη ζωή των ανθρώπων.

Ομαδικές εμπειρίες. Το να βρίσκεσαι στην κερκίδα ενός ποδοσφαιρικού γηπέδου και να υποστηρίζεις την ομάδα σου ή να συμμετέχεις σε μια συγκέντρωση για τα ανθρώπινα δικαιώματα είναι μέρη όπου ο μαζικός ενθουσιασμός μπορεί να μεταδώσει και να εκπέμψει μια αίσθηση έντονου ενθουσιασμού, χαράς και απόλαυσης.

( Cover @ Gerd Altmann from Pixabay )

(Υλικό από Ygeiamou.gr)

Ελένη ♥♥

You May Also Like