Οι εννιά πιο απομονωμένες πόλεις του κόσμου

Υπάρχουν κάποιες στιγμές στη ζωή ενός ανθρώπου που έχει ανάγκη να μείνει για λίγο μόνος του, να συγκροτήσει τις σκέψεις του, να πάρει αποφάσεις, να δει λίγο το παρόν και το μέλλον του πιο καθαρά. Ίσως και να είναι οι λεγόμενες «τάσεις φυγής» που λέω εγώ. Όμως αυτό που είναι κύριο στοιχείο αυτών των τάσεων είναι η ανάγκη για απομόνωση.

Πως θα σας φαινόταν όμως αν ζούσατε συνεχώς απομονωμένοι, στην κυριολεξία στη μέση του πουθενά;;; Και όμως… Υπάρχουν κάποιες πόλεις ανα τον κόσμο που θεωρούνται οι πιο απομονωμένες του πλανήτη.

Ας τις δούμε..

Εδιμβούργο Επτά Θαλασσών, Τριστάν ντα Κούνια

Έχει 300 κατοίκους και θεωρείται ως μία από τις πιο απομονωμένες κοινότητες στη γη.

ec0aae0422b28722ba131f2767a55fd3Whittier, Αλάσκα

Έχει μόνο 200 κατοίκους οι οποίοι ζούνε όλοι μαζί σε ένα κτίριο 14 ορόφων.

the-tower

Villa Las Estrellas, Ανταρκτική

Χωριό 100 κατοίκων (και ακόμη λιγότεροι κατά τους χειμερινούς μήνες) με γυμναστήριο, εκκλησία, ταχυδρομείο και ένα κατάστημα με είδη δώρων για τους τουρίστες.

villa las estrellasLa Rinconada, Περού

Σχεδόν 5.000 μέτρα πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας, το La Rinconada στις Περουβιανές Άνδεις είναι ο υψηλότερος κατοικήσιμος οικισμός στη γη. Παρά την έλλειψη τρεχούμενου νερού και το ιλιγγιώδες υψόμετρο, η πόλη αριθμεί περίπου 50.000 κατοίκους.

riconadaSupai Village, Αριζόνα

Το χωριό είναι προσβάσιμο μόνο με ελικόπτερο αλλά παρά την απομακρυσμένη θέση του, εξακολουθεί να προσελκύει τουρίστες κάθε χρόνο εξαιτίας του Grand Canyon.

supai villageCoober Pedy, Αυστραλία

Υπόγεια πόλη με 2.000 περίπου κατοίκους.

coober pedyLongyearbyen, Νορβηγία

Η σκανδιναβική πόλη έχει μόλις 3.000 κατοίκους.

LongyearbyenΠάλμερστον, Νήσοι Κουκ

Το απομακρυσμένο νησί έχει 62 κατοίκους και είναι προσβάσιμο μόνο με βάρκα.

maxresdefaultΌαση Σίβα, Αίγυπτος

Περιτριγυρισμένη από εκατοντάδες χιλιόμετρα ερήμου, το απομακρυσμένο χωριό προσεγγίζεται με αυτοκίνητο ή μετά από ένα ολονύκτιο ταξίδι με λεωφορείο από το Κάιρο, ενώ δε διαθέτει καμία υπηρεσία κινητής τηλεφωνίας.

Λοιπόν; Σκέφτεστε ακόμα την απομόνωση;

 

You May Also Like