Υπάρχουν μέρες που δεν έχεις το χρόνο ή τη διάθεση να μαγειρέψεις, αλλά πρέπει να φας κάτι θρεπτικό και ουσιώδες, εκτός από το junk food που είναι η εύκολη μεν αλλά όχι η ιδανικότερη λύση.
Σήμερα, σε αυτό το άρθρο, θα σου παρουσιάσω κάποιες συνταγές που μπορούν να σου λύσουν τα χέρια και να σου προσφέρουν πολλά οφέλη και το κυριότερο να σε χορτάσουν με τον πιο υγιεινό τρόπο.
Τονοσαλάτα
Αρκεί μόνο να συμπεριλάβεις λαχανικά όπως μαρούλι, μπρόκολο, σπανάκι, κρεμμύδι στη σαλάτα σου, τον τόνο, σουσάμι, αλάτι, πιπέρι και λίγη ελαφριά μαγιονέζα και έχεις αμέσως ένα νόστιμο και άκρως θρεπτικό γεύμα.
Ρύζι και λαχανικά
Αρχικά βράζουμε το ρύζι με λίγο ελαιόλαδο και έπειτα προσθέτουμε μπρόκολο, καλαμπόκι, μανιτάρια, καρότο και λίγο τσιγαρισμένο κρεμμύδι και το πιάτο μας είναι έτοιμο!
Γρήγορη ομελέτα
Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ρίχνουμε μία κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο και ρίχνουμε ένα μικρό κρεμμύδι και πιπεριά σε φέτες και τσιγαρίζουμε μέχρι να ροδίσουν. Ανακατεύουμε τα αυγά, τα ρίχνουμε στο τηγάνι με λίγο αλάτι, τυρί φέτα και 3-4 λαχανικά της αρεσκείας σας. Την αφήνετε να ψηθεί ομοιόμορφα, τη γυρνάτε και την αφήνετε ένα με δύο λεπτά να τραβήξει.
Τοστ με αβοκάντο και αυγό
Αρχικά βάζετε 2-3 φέτες ψωμί στο φούρνο για 3-4 λεπτά να ροδίσει. Παίρνετε τη «ψίχα» απο το αβοκάντο και την απλώνετε στις φέτες του ψωμιού. Έπειτα προσθέτετε μανιτάρια, αλάτι, πιπέρι και μελάτο αυγό και ένα χορταστικό γεύμα σας περιμένει να το γευτείτε.
Ζυμαρικά με σολομό
Βράζουμε τα ζυμαρικά για 10-14 λεπτά, με μια κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο και λίγο αλάτι. Έπειτα τα σουρώνουμε και τα βάζουμε στο πιάτο, προσθέτοντας καπνιστό σολομό και λαχανικά της αρεσκείας μας και σε ένα τέταρτο έχουμε ένα πολύ εντυπωσιακό πιάτο. Εναλλακτικά αν δε σας αρέσει ή δεν έχετε σολομό, μπορείτε να βάλετε τόνο!