Οι στόχοι για τη νέα χρονιά

Μια καινούρια χρονιά ήρθε, ένας παλιός χρόνος έφυγε και πάμε πάλι από την αρχή. Όταν μπαίνει ο Ιανουάριος , εκεί που ανταλλάζεις τις ευχές  σου με αγαπημένα πρόσωπα ,σκέφτεσαι τι να με περιμένει άραγε φέτος;  Τι καλύτερο μπορώ να κάνω για μένα και τους γύρω μου; Ποιοι είναι οι στόχοι που πρέπει να θέσω; Ας δούμε παρακάτω ενδεικτικά ,ποιους στόχους βάζει καθένας από μας συνήθως στο ξεκίνημα του νέου χρόνου.

1.Να με προσέχω περισσότερο . Να έχω υγεία και να μη με ταλαιπωρώ ψυχικά και σωματικά!!!

2.Να είμαι ήρεμος ,να μην αγχώνομαι για πράγματα που είναι ασήμαντα. Κι ό,τι είναι πραγματικά για προβληματισμό , να είμαι σε θέση  να το διαχειριστώ με ψυχραιμία.

3.Να περνώ ευτυχισμένες στιγμές με πρόσωπα που αγαπώ και πραγματικά με αγαπούν .

4.Να διώχνω μακριά μου αυτά που είναι τοξικά και δε κάνουν καλό στην ψυχολογία μου.

5.Να έχω επιλέξει μια σχέση για μένα, που θα είναι συμβατή με όσα επιθυμώ και με κάνουν χαρούμενο άνθρωπο.

6.Να είμαι σε μια δουλειά που με ευχαριστεί και αν συμβαίνει το αντίθετο ,να μη κάθομαι και να γκρινιάζω  να βρω τη λύση που καμιά φορά την έχω και μπροστά μου.

7.Να στοχεύω πάντα όλο και πιο ψηλά ,διότι πάντα η επιτυχία είναι κοντά για όλους και εφικτή.

8.Και αν αποτύχω ; Να μην πέφτω και να συνεχίζω με δύναμη …Κάθε εμπόδιο για καλό!!!

Κάθε στόχος που θέτει κανείς , είναι προσωπικό θέμα. Πέρα από τα  παραπάνω  ,έχεις στο μυαλό σου μια ευχή που είναι πιο μυστική και θες να υλοποιηθεί. Το σίγουρο είναι , πως εκεί που κοιτάς εκεί θα πας  και εύχεσαι κάθε χρονιά που έρχεται έστω, να είναι καλύτερη από την προηγούμενη. Γιατί αν είναι όλα ροζ , δεν  έχει νοστιμιά. Κι αν κάτι δε πάει καλά ; Eννοείται πως δε πειράζει , διότι  πρέπει να δεις και λίγο τη βροχή ,ώστε η επόμενη θέα σου να είναι το ουράνιο τόξο του 2020 <3

Αγνή Λάμπρου

You May Also Like