Είσαι αναβλητικός; Αυτή είναι η λύση για την επιστήμη!

Υπάρχουν άνθρωποι που είναι αναβλητικοί. Διαρκώς αναβάλλουν πράγματα, περισσότερο ή λιγότερο, σημαντικά, Αναβάλλουν την επίσκεψη στον γιατρό, την επίσκεψη στην τράπεζα, την καθαριότητα του σπιτιού και πάει λέγοντας.  Για κάποιο λόγο νιώθουν ότι δεν προλαβαίνουν; Ότι δεν είναι και τόσο σημαντικά; Πνίγονται σε μια κουταλιά νερό; Όλα παίζουν.

Ωστόσο, τα πράγματα σοβαρεύουν όταν αναβάλλεις υποχρεώσεις και η προθεσμία περνά. Οι αναβλητικοί τύποι είναι συνήθως και αυθόρμητοι, παρορμητικοί, δεν έχουν αυτοσυγκράτηση.
Φυσικά, μπορεί να μη φταις εσύ για αυτήν την αναβλητικότητα αλλά ο εγκέφαλός σου. Αυτό λένε τουλάχιστον οι επιστήμονες. Μια σύνδεση στον εγκέφαλο σε διαφοροποιεί από αυτούς που είναι συγκεντρωμένοι και στην ώρα τους.

late

Πώς, όμως, θα ξεκινήσεις να εκπληρώνεις πράγματα που πρέπει να κάνεις;

Άλλαξε λίγο αυτό που έχεις να κάνεις
Σκέψου ότι έχεις να ολοκληρώσεις ένα project για τη δουλειά. Μην το αναβάλλεις. Ξεκίνα να προσπαθείς, να συζητάς περισσότερο για αυτό, να παίρνεις γνώμες, Μέχρι που τελικά θα το κάνεις και στην ώρα του. Με τον έναν ή τον άλλον τρόπο!

Είσαι για τα δύσκολα
Ξεκίνα με τα δύσκολα. Ξεκίνα με πράγματα που θεωρείς πως σου δυσκολεύουν τη ζωή. Γιατί; Γιατί θα ανακουφιστείς και θα φτιάξεις η διάθεσή σου!

Σκέψου το τώρα
Σκέψου ότι δεν υπάρχει το αύριο και ό,τι είναι να κάνεις θα το κάνεις τώρα. Σκέψου ρεαλιστικά, βάλε έναν προγραμματισμό και η χαρά που θα τα έχεις όλα on time δεν περιγράφεται με τίποτα.

Εμπιστεύσου μας!

You May Also Like