Αν είσαι εθισμένος στη ζάχαρη αυτά τα tips θα σε βοηθήσουν!

Γνωρίζουμε πως η ζάχαρη δεν μας κάνει καλό αλλά είναι ΤΟΣΟ εθιστική που είναι δύσκολο να την κόψουμε. Πολλές έρευνες έχουν δείξει πως η ζάχαρη είναι εθιστική και μπορεί να γίνει τόσο εθιστική όσο τα ναρκωτικά και το αλκοόλ. Ναι, τα πράγματα είναι σοβαρά.

Όλοι αγαπάμε τα γλυκά και τη ζάχαρη, αλλά ειδικά όταν την καταναλώνουμε σε μεγάλες ποσότητες δεν μας κάνει καλό.

Πώς θα αντιμετωπίσεις αυτόν τον εθισμό;
Μικρά βήματα

zaxari2
Μικρά μικρά βήματα κάθε φορά για να μπορείς να το τηρήσεις. Αν για παράδειγμα, έπινες τον καφέ σου με δύο κουταλιές ζάχαρη, τότε προσπάθησε να την ελαττώσεις σε μια κουταλιά και μετά την επόμενη εβδομάδα σε μισή. Λίγο-λίγο θα σταματήσεις εντελώς την ζάχαρη στον καφέ!

Φαγητά με “κρυμμένη” ζάχαρη
Ζάχαρη δεν περιέχουν μόνο οι σοκολάτες και τα cookies. Ζάχαρη περιέχουν και οι τσίχλες, το σιρόπι για τον βήχα, σάλτσα ντομάτας, τα dressing για τις σαλάτες. Και πρέπει να τα καταναλώνεις και αυτά με μέτρο.

agxos

Διώξε το άγχος
Το άγχος σε κάνει να θέλεις ζάχαρη, διαρκώς και συνέχεια. Πρέπει, λοιπόν, να βρεις τρόπους να απαλλάγεις από το άγχος για να έχεις την υγεία σου. Δοκίμασε διαλογισμό και yoga, καθώς θα σε βοηθήσουν σημαντικά και θα δεις την αλλαγή τόσο στη διάθεσή σου όσο και στην υγεία σου γενικότερα.

You May Also Like