Έχουμε πει και ξαναπεί ότι το πρωινό είναι το βασικότερο γεύμα της ημέρας γι’ αυτό κι εσύ πρέπει να τρως σαν βασιλιάς! Το πρωινό σου πρέπει να είναι “πλούσιο” για να σου δώσει την ενέργεια που χρειάζεσαι μέχρι να φτάσει η ώρα για το σνακ.
Γι’ αυτό ξύπνα λίγα λεπτά νωρίτερα και φτιάξε κάτι νόστιμο και υγιεινό για τον εαυτό σου. Φτιάξε μια ομελέτα! Όχι, μια απλή ομελέτα αλλά όπως την φτιάχνει ο Άκης Πετρετζίκης. Στο φούρνο!
Χρειάζεσαι μόλις 10 λεπτά για να τη φτιάξεις κι άλλη μισή ώρα μέχρι να ψηθεί. Αυτή τη μισή ώρα μπορείς να ετοιμάζεσαι για τη δουλειά!
Υλικά
- ½ κόκκινο κρεμμύδι
- 1 τομάτα
- 1 πιπεριά φλωρίνης
- 2 μέτριες πατάτες βρασμένες
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο +έξτρα για το ταψάκι
- 6 αυγά μέτρια
- αλάτι
- πιπέρι
- 100 γρ. κασέρι τριμμένο
- 100 γρ. ρεγκάτο τριμμένο
- 50 γρ. φέτα σε μικρά κομμάτια+ έξτρα για το σερβίρισμα
- 1 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
Εκτέλεση
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180οC βαθμούς στον αέρα.
- Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι. Κόβουμε τη τομάτα στα 4 και αφαιρούμε τα σπόρια. Στη συνέχεια κόβουμε σε κύβους 1 εκ. μαζί με την πιπεριά και τις πατάτες.
- Σε ένα τηγάνι βάζουμε το λάδι μας να ζεσταθεί σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.
- Σοτάρουμε το κρεμμύδι με την πιπεριά και τη ντομάτα για 5 λεπτά. Προσθέτουμε στο τηγάνι τις πατάτες και σοτάρουμε για άλλα 3 λεπτά.
- Μεταφέρουμε τα λαχανικά μας σε ένα αντικολλητικό ταψάκι 20 εκ. το οποίο έχουμε λαδώσει καλά.
- Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά με ένα σύρμα χειρός. Προσθέτουμε αλάτι,πιπέρι και τα τυριά. Μεταφέρουμε το μείγμα των αυγών στο ταψάκι μας και ψήνουμε για 15-20 λεπτά.
- Βγάζουμε από τον φούρνο και αναποδογυρίζουμε σε ένα πιάτο.
- Σερβίρουμε με την υπόλοιπη φέτα και τον ψιλοκομμένο μαϊντανό.
Κι αν δεν σε “έψησε” αυτή η συνταγή, μπορείς να φτιάξεις τυλιχτή ομελέτα με γαλοπούλα. Πριν κάνεις οτιδήποτε, όμως, διάβασε τα μυστικά για την τέλεια ομελέτα!
Και καλή σου μέρα!