Όνειρο-παγίδα: Γιατί κάνω όνειρα με άλλους που δεν πετυχαίνουν;

Υπάρχουν στιγμές που φτιάχνουμε τα όνειρά μας μαζί με άλλους και αν αυτά δεν γίνονται πραγματικότητα απογοητευόμαστε.

Κάνουμε όνειρα που θέλουμε εμείς αλλά κάποιες φορές δεν εξαρτώνται από εμάς, χωρίς να ξέρουμε αν αυτά τα όνειρα μπορούν όντως να πραγματοποιηθούν.

Αυτό λοιπόν μας οδηγεί σε έναν φαύλο κύκλο λύπης και απογοήτευσης για τον οποίο φταίμε εμείς και μόνο.

Η απάντηση στο εάν πρέπει να έχουμε «θέλω» από τους άλλους είναι πως ναι πρέπει. Πρέπει να έχουμε συγκεκριμένα «θέλω» συμπεριφοράς, γιατί έτσι θα είμαστε ευτυχισμένοι, αλλά δεν μπορούμε να έχουμε απαιτήσεις χωρίς να γνωρίζουμε αν μπορούν να μας τις δώσουν.

Θέλουμε δηλαδή ο σύντροφός μας να μας φέρεται καλά, αλλά δεν μπορούμε να ονειρευόμαστε για παράδειγμα ότι εκείνος θέλει να μείνουμε μαζί, χωρίς να το έχουμε καν συζητήσει μαζί του.

Άρα οι προσδοκίες μας από τους άλλους πρέπει να είναι στα πλαίσια που θα συμβαδίζουν με τις συμπεριφορές, τα «θέλω» και τα όνειρα του άλλου.

Άλλωστε δεν πρέπει να έχουμε μόνο εμείς απαιτήσεις από τους γύρω μας, δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι έχουν και οι άλλοι από εμάς.

Άρα το καλύτερο είναι να έχουμε «θέλω» που ξεκινούν από εμάς τους ίδιους. Να ξέρουμε τι θέλουμε και τι ζητάμε και να μπορούμε να τα εκφράζουμε σωστά στους άλλους.

Πριν χτίσουμε όνειρα έχοντας μαζί μας και άλλα πρόσωπα, ας κινηθούμε στα ρεαλιστικά μας πλαίσια.

Τα όνειρά μας ας είναι δικά μας πρώτα από όλα και αν τελικά κάποιος συμβαδίζει με αυτά, τότε στην εξέλιξη μπορούμε να τα κάνουμε πραγματικότητα μαζί του.

Κάτια

You May Also Like

Γραψτε ενα σχολιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *