Ωραία τα ταξίδια…. Η ναυτία να μην υπήρχε..

Θα σας πω την προσωπική μου ιστορία… Με ότι κι αν ταξιδέψω.. (εκτός από αεροπλάνο), έχω μεγάλο θέμα… Με αυτοκίνητο ειδικά σε μέρη με στροφές, γίνομαι χάλια… με πλοίο.. ας μην το σχολιάσω καλύτερα…

Και άντε θα μου πεις.. πάρε χάπια.. Είναι λύση και αυτό;;; Ζαβλακώνεσαι για ώρες.. και χάνεις μια μέρα από τις διακοπές..

Γιατί όμως συμβαίνει αυτό και τι μπορούμε να κάνουμε για πιο φυσικό αποτέλεσμα χωρίς χάπια;;

Θα πούμε το παράδειγμα με το αυτοκίνητο…

Όταν διαβάζουμε μέσα στο αυτοκίνητο ένα βιβλίο ή ασχολούμαστε με το κινητό μας, ανακατευόμαστε περισσότερο, επειδή τα μεν αυτιά μας και το σώμα μας στέλνουν στον εγκέφαλο το μήνυμα ότι κινούμαστε, τα δε μάτια, τα οποία μένουν εστιασμένα στο βιβλίο στέλνουν το αντίθετο μήνυμα, οτι δηλαδή είμαστε ακίνητοι. Η σύγχυση που επακολουθεί ερεθίζει τα νεύρα που συνδέονται με το στομάχι, τα έντερα και άλλα όργανα και έτσι δημιουργείται αμέσως το αίσθημα της ναυτίας!

Η συνταγή για καλό ταξίδι χωρίς ναυτία, είναι να φροντίζετε να κάθεστε πάντα με τέτοιο τρόπο και σε τέτοια θέση, ώστε να στέλνετε στον εγκέφαλο σας πληροφορίες που συμφωνούν μεταξύ τους, όπως για παράδειγμα: στην μπροστινή θέση του λεωφορείου ή σε παράθυρο, σε περιοχή του πλοίου από όπου μπορείτε να βλέπετε τη γραμμή του ορίζοντα. Με αυτόν τον τρόπο ο εγκέφαλος παίρνει το μήνυμα μιας συγκεκριμένης κίνησης και αντιλαμβάνεται ότι δεν απειλείται το σώμα

Bonus Tip: Εάν είναι δυνατό φροντίστε να χτυπάει το πρόσωπο σας ο αέρας και δοκιμάστε να μασήσετε μία τσίχλα κατά τη διάρκεια της διαδρομής! Η τσίχλα σε πολλούς κάνει θαύματα!

(Υλικό από www.ediva.gr)

(Cover by Dimitris Vetsikas from Pixabay )

Ελένη ♥♥

You May Also Like

Γραψτε ενα σχολιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *