Ζουμερή κρεατόπιτα!!!

Ακόμα μια συνταγή αγαπημένοι αναγνώστες του elenifourli.com που σίγουρα θα σας ξετρελάνει… Μια υπέροχη κρεατόπιτα.. την οποία θα την ευχαριστηθείτε…

Τι χρειάζεστε…

1 πακέτο έτοιμο φύλλο για πίτες

1 κιλό μοσχάρι κομμένο σε πολύ μικρά κυβάκια

1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι

2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες

3 καρότα ψιλοκομμένα σε κυβάκια

5 μεγάλα μανιτάρια καθαρισμένα, ψιλοκομμένα

2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο σέλινο

Μερικά κλωνάρια φρέσκο θυμάρι

100 ml κρασί

1 αβγό

Αλατοπίπερο

1/2 λίτρο νερό

1 κύβο ζωμό κρέατος

Τι πρέπει να κάνετε

Βήμα 1ο

Τσιγαρίστε σε ελαιόλαδο το κρεμμύδι, τα καρότα, σκόρδο, το σέλινο και τα μανιτάρια. Ξεπλύνετε καλά το κρέας και προσθέστε το. Μόλις πάρει χρώμα, σβήστε το με κρασί.
Έπειτα, ρίξτε μέσα τον ζωμό κρέατος και το νερό, αφήστε το να σιγοβράσει ώσπου το κρέας να έχει μαλακώσει τελείως.

Βήμα 2ο

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 στις αντιστάσεις.

Βήμα 3ο

Όταν ετοιμαστεί το κρέας, αν έχει περισσέψει πολύ ζουμάκι μπορείτε να το δέσετε με 1 κουταλάκι του γλυκού αλεύρι διαλυμένο σε 1 φλιτζανάκι του καφέ κρύο νερό.

Βήμα 4ο

Στρώστε σ’ ένα πυρέξ τα μισά φύλλα, λαδώνοντας ελαφρώς το κάθε ένα, βάλτε την γέμιση και από πάνω σκεπάστε με τα υπόλοιπα φύλλα, με τον ίδιο τρόπο.  Αλείψτε με 1 χτυπημένο αβγό!

Ψήστε για 45 λεπτά μέχρι να πάρει χρυσαφί χρώμα από πάνω και το φαγητό σας είναι έτοιμο! Καλή επιτυχία.

(Συνταγή από www.mama365.gr)

Ελένη ♥♥

You May Also Like

Γραψτε ενα σχολιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *