Όσα ο δερματολόγος σου θα ήθελε να σταματήσεις να κάνεις!

Από πότε έχεις να επισκεφτείς τον δερματολόγο; Ίσως δεν θυμάσαι πότε ήταν η τελευταία φορά, κι έχεις ξεχάσει λιγάκι τις πολύτιμες συμβουλές του.  Ο δερματολόγος είναι φίλος σου και μπορείς να τον συμβουλεύεσαι οποιαδήποτε στιγμή. Απ’ την άλλη, υπάρχουν λάθη που κάνουμε ξανά και ξανά, γιατί τελικά… η δύναμη της συνήθειας είναι μεγάλη.

Τι θα ήθελε ο δερματολόγος σου να ξέρεις και να μην κάνεις ξανά ποτέ, ποτέ, ποτέ;;

Σταμάτα να πειράζεις το πρόσωπό σου

prosopo
Πότε θα καταλάβεις ότι πρέπει να κρατάς τα χέρια σου μακριά από το πρόσωπό σου; Πότε θα καταλάβεις ότι όταν σπας ένα σπυράκι, ένα άλλο θα εμφανιστεί ακριβώς δίπλα και θα μολύνεις την περιοχή;
Τα δάχτυλα σου μεταφέρουν τόση βρωμιά που πραγματικά μολύνεις το πρόσωπό σου όταν το ακουμπάς. Αν αντιμετωπίζεις προβλήματα με την ακμή, μπορείς να επισκεφτείς τον δερματολόγο και αυτός θα σε κατευθύνει.

Μην το παρακάνεις με την περιποίηση
Αγόρασες και την καινούργια κρέμα γιατί άκουσες ότι είναι καλή κι έχεις ακόμη 5 κρέμες στην ούρα να περιμένουν να τις δοκιμάσεις. Μην το παρακάνεις με το scrubbing, τα toner, την απολέπιση αλλά και την ενυδάτωση. Γιατί όταν όλα αυτά τα κάνεις σε υπερβολικό βαθμό, τότε βλάπτεις το δέρμα σου.
Επιπλέον, μην ξεχνάς να ρίχνεις μια προσεκτική ματιά στα συστατικά που περιέχουν αυτές οι κρέμες.

Μη βασίζεσαι στην Google

prosopo1
Αλήθεια τώρα… γιατί; Ναι, Google is your friend και τα σχετικά αλλά όταν πιστεύεις ό,τι διαβάζεις χωρίς πρώτα να το φιλτράρεις, τότε κάτι κάνεις λάθος. Ο καθένας μπορεί να γράψει ό,τι θέλει χωρίς να έχει τις γνώσεις. Εσύ καλό θα ήταν να μην πιστεύεις ό,τι διαβάζεις αλλά πάντα να συμβουλεύεσαι τον ειδικό.

Μην πας στον δερματολόγο με makeup
Γιατί να πας στον δερματολόγο φορώντας makeup;;; Δεν υπάρχει κανένας λόγος, όμως, υπάρχουν πολλοί που το κάνουν. Ο δερματολόγος θέλει να εξετάσει το πρόσωπό σου και με το makeup πάνω δεν είναι και τόσο εύκολο. Αν δεν θέλεις να βγεις έξω χωρίς το makeup σου, μπορείς να το βάλεις μέχρι να φτάσεις στον δερματολόγο και να το αφαιρέσεις πριν μπεις για την εξέταση.
Αν και μεταξύ μας… είναι απλά χρονοβόρο!

You May Also Like