Όσα πρέπει να κάνεις στο μπάνιο για λιγότερη ψαλίδα!

Η ψαλίδα είναι κάτι που όλες τις γυναίκες μας βασανίζει, μας εκνευρίζει και θέλουμε να απαλλαγούμε από αυτήν. Εκτός απ’ την υπερβολική εφαρμογή της θερμότητας στα μαλλιά μας, ισιωτική, πιστολάκι κλπ, κι απ’ τις τακτικές επισκέψεις στο κομμωτήριο, τι άλλο μπορούμε να κάνουμε;

Πώς να προστατέψουμε τα μαλλιά μας όταν κάνουμε μπάνιο και να αποφύγουμε την ψαλίδα;

Προσοχή στο σαμπουάν
Όλοι οι ειδικοί συμφωνούν: Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνεις είναι να είσαι προσεκτική στην επιλογή του σαμπουάν. Το σαμπουάν θα πρέπει να μην περιέχει θειϊκό άλας κι αυτό γιατί καθαρίζει υπερβολικά τα μαλλιά και βλάπτει τα πιο εύθραυστα.

Μαλακτική
Όταν βάζεις τη μαλακτική σου κρέμα θα πρέπει να την ξεκινήσεις από τη μέση των μαλλιών προς τις άκρες. Στη συνέχεια, χτένισε απαλά τα μαλλιά για να τα ξεμπερδέψεις χωρίς, όμως, να σπάσεις τις ίνες της τρίχας. Ξεκίνα το χτένισμα στο κάτω μέρος και σιγά σιγά μπορείς να ανεβαίνεις προς τα πάνω. Επίσης, μπορείς να χρησιμοποιήσεις μια προ-σαμπουάν θεραπεία μια με δύο φορές την εβδομάδα για να κάνει τα μαλλιά λιγότερο  εύθραυστα.

Μην το παρακάνεις με τη μαλακτική
Πολλές γυναίκες θεωρούν πως η μαλακτική λειτουργεί ως θεραπεία με αποτέλεσμα να βάζουν μεγάλη ποσότητα και να την αφήνουν για αρκετά λεπτά στα μαλλιά. Ωστόσο, αν χρησιμοποιείς ένα κανονικό μαλακτικό και το αφήσεις για αρκετή ώρα τότε μπορεί να «σπάει» τις άκρες λόγω των πρωτεϊνών μέσα σε αυτό. Με μέτρο!

Ξέπλυνε με κρύο νερό
Θα μου πεις χειμωνιάτικα με κρύο νερό; Μπορείς να κάνεις ένα γρήγορο ξέβγαλμα με κρύο νερό τουλάχιστον στο κάτω μέρος. Θα δυναμώσει την τρίχα και θα την κάνει πιο απαλή!

You May Also Like

Γραψτε ενα σχολιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *