Πώς θα μάθουμε τα παιδιά μας να είναι υπεύθυνα;

Η σχέση μας με τα παιδιά μας είναι άκρως σημαντική για όλη τους την ψυχοσύνθεση και την ζωή τους. Εμείς είμαστε αυτοί που τους δίνουμε τις κατευθυντήριες γραμμές στο πως θα πορευτούν.

Πώς θα τα κάνουμε να αναλαμβάνουν ευθύνες χωρίς να γκρινιάζουν και να τα φέρνουν εις πέρας.

Με τα παιδιά μας μπορούμε να κάνουμε πολλά πράγμα που μπορεί να μην είναι ευχάριστα, όπως για παράδειγμα οι δουλειές στο σπίτι.

Σε κανέναν δεν είναι ευχάριστο να κάνει δουλειές, ή να σιδερώνει ή να κάνει την αλλαγή των ρούχων από το πατάρι. Όμως πρέπει να γίνουν. Αν εμείς καταφέρουμε να τους δείξουμε πως να νιώθουν όμορφα με αυτό, τότε θα μπορούν να φροντίζουν τον χώρο τους χωρίς να το βρίσκουν αγγαρεία.

Βάλτε μουσική και κάντε το μαζί διασκεδαστικά.

Δώστε τους αρμοδιότητες. Τα παιδιά θα χαρούν να νιώσουν «μεγάλοι» και θα χαίρονται να βοηθούν και να κάνουν πράγματα των μεγάλων.

Να διαβάζουν τα μαθήματά τους από Παρασκευή, ώστε να καταλαβαίνουν πως πρέπει να πιεστούν για να έχουν ελεύθερο χρόνο να παίξουν και να διασκεδάσουν.

Προσπαθήστε να τα επιβλέπετε από μια απόσταση. Πρέπει να είναι υπεύθυνα για το διάβασμά τους και για τα σωστά βιβλία που θα πάρουν στο σχολείο.

Μην χρησιμοποιείται λάθος λέξεις, όταν δεν καταλαβαίνουν κάτι που τους λέτε. Εξηγήστε τους ξανά και ξανά. Έτσι θα έχουν και εκείνα υπομονή.

Το να είσαι γονιός είναι ο πιο δύσκολος ρόλος που μπορεί να αναλάβεις. Πάντα θα προσπαθείς για το καλύτερο και μπορεί να μην το κάνεις κάθε στιγμή με επιτυχία. Όμως πρέπει να είσαι υπομονετικός και να τα μάθεις να κάνουν και πράγματα δύσκολα με εύκολο τρόπο!

 

 

You May Also Like