Γράφει η Κάτια Καραχάλιου.
Το Σαββατοκύριακο έφτασε και είναι οι μέρες που αγαπάμε να μαγειρεύουμε για τους δικούς μας ανθρώπους.
Σήμερα σας έχω την αγαπημένη μου συνταγή για πανακότα, το γλυκάκι που δεν γίνεται να μην αρέσει σε κάποιον.
Το ιταλικό αυτό λατρεμένο γλυκό, δεν θα σου χαλάσει πολύ χρόνο για την προετοιμασία του και τα υλικά είναι απλά και οικονομικά!
Πάμε να δούμε τι θα χρειαστείς!
Υλικά:
450γρ. φράουλες
1/2 φλ.τσ. γάλα πλήρες
1,5 κ.γλ. ζελατίνη σε σκόνη
μια πρέζα αλάτι
1/3 φλ.τσ. ζάχαρη άσπρη
1 κ.γρ. βανίλια υγρή ή 2-3 κάψουλες
1,5 φλ.τσ. κρέμα γάλακτος πλήρων λιπαρών
6 φορμάκια για να βάλουμε την ατομική πανακότα
Εκτέλεση:
Περνάμε τις φράουλες από το μούλτι να γίνουν πουρές και μετά από σίτα να φύγουν τα σπόρια και τα κομματάκια.
Βάζουμε τα φορμάκια μέσα σε ένα ταψάκι φούρνου
Βάζουμε το γάλα σε ένα κατσαρολάκι.
Δεν ανάβουμε το μάτι.
Ρίχνουμε πάνω στο γάλα την σκόνη ζελατίνης και αφήνουμε για 10′ μόνη της να απορροφηθεί.
Μετά τα 10′ προσθέτουμε το αλάτι, την ζάχαρη, και τις φράουλες πουρέ.
Ανακατεύουμε και ζεσταίνουμε για 2′ ακριβώς
Μετά προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και την βανίλια
Αποσύρουμε και βάζουμε το κατσαρολάκι μέσα σε ένα μεγάλο μπολ με πάγο, για 10′.
Έχουμε τα φορμάκια μέσα σε ταψάκι και γεμίζουμε με το μίγμα ένα ένα. Σκεπάζουμε όλο το ταψάκι χωρίς να ακουμπήσουμε την επιφάνεια της κρέμας, με μεμβράνη και αφήνουμε στο ψυγείο για 6 ώρες.
Ξεφορμάρουμε και σερβίρουμε με φράουλες.
Καλή όρεξη!