Είναι πειρασμός…. Και εγώ στους γλυκούς πειρασμούς δεν μπορώ να αντισταθώ εύκολα…
Σήμερα λοιπόν στο elenifourli.com θα φτιάξουμε τα πιο νόστιμα τρουφάκια..Η συνταγή έρχεται κατευθείαν από την Ελβετία…. από την πηγή της σοκολάτας… και πραγματικά θα σας ενθουσιάσει..
Υλικά ( για περίπου 40-50 τρουφάκια)
25γρ. βούτηρο
200γρ. σοκολάτα κουβερτούρα, σπασμένη σε κομματάκια
3 κουταλιές της σούπας κρέμα γάλακτος
1 κουταλιά λικέρ κεράσι
100γρ. λευκή σοκολάτα, σπασμένη σε κομματάκια
Προετοιμασία (25 λεπτά)
Λιώνετε το βούτυρο και τη σοκολάτα κουβερτούρα σε μπεν μαρί. Περιμένετε να κρυώσει για 2 λεπτά και στη συνέχεια ρίχνετε μέσα, ανακατεύοντας, την κρέμα και το λικέρ. Αφήνετε το μίγμα να κρυώσει για 15 λεπτά. Παίρνετε κουταλάκια από το μίγμα και τα πλάθετε σε μικρά μπαλάκια. Τοποθετείτε τα μπαλάκια σε αντικολητικό χαρτί, το οποίο έχετε στρώσει πάνω σε ταψί ή επίπεδο δίσκο και τα αφήνετε στην κατάψυξη για 15 λεπτά μέχρι να σταθεροποιηθούν.
Λιώνετε τη λευκή σοκολάτα σε μπεν μαρί. Βυθίζετε τα μπαλάκια ένα ένα στη λευκή σοκολάτα.
Τα μεταφέρετε σε συρμάτινη σχάρα και τσιμπώντας τα με ένα πιρούνι, δημιουργείτε με τη λευκή σοκολάτα μικρές μυτούλες.. Αφήνετε να κρυώσουν 2 ώρες..
ΥΓ. Μπορείτε να διατηρήσετε τα τρουφάκια στο ψυγείο μέσα σε δοχείο που κλείνει αεροστεγώς για 1 εβδομάδα.. ( Συνταγή – Κωνσταντίνα Αθανασίου).
Ελένη ♥♥