Πέρασες δεν πέρασες στη σχολή.. η ζωή συνεχίζεται!

Γράφει η Ιωάννα Λαζάρου.

Βγήκαν οι βάσεις για την εισαγωγή στα πανεπιστήμια. Πιο νωρίς φέτος από κάθε άλλη χρονιά! Αυτό το κράτος που συνήθως όλα τα αργεί.. κοίτα που βρήκε να βιαστεί!

Αφήστε μωρέ τα παιδιά να κάνουν πρώτα τις διακοπές τους. Πείτε και βγάλτε τες μετά το 15αύγουστο.. Τόσα χρόνια αυτά τα παιδιά πέρασαν τις αγωνίες τους στα θρανία.. και τώρα που δικαιούνται ένα καλοκαίρι ελεύθερο.. ένα καλοκαίρι που είναι σταθμός.. που είναι το πέρασμα από το λύκειο και το σπίτι.. στο πανεπιστήμιο και τη φοιτητική ζωή.. τη σταδιακή ανεξαρτητοποίηση.. εσείς να το χαλάσετε κι αυτό!

Όπως και να είναι.. τώρα δεν αλλάζει κάτι. Οι βάσεις βγήκαν κι εσύ ξέρεις πια αν πέρασες ή όχι εκεί που επιθυμούσες. Καταρχάς για όσες και όσους τα κατάφεραν.. να πω το μεγάλο «συγχαρητήρια παιδιά»! Μπράβο σας και σας εύχομαι να έχετε πάντα επιτυχίες!

Για όσες και όσους στεναχωρήθηκαν σήμερα.. να ξεχωρίσετε παιδιά το γιατί έχετε σήμερα στεναχώρια! Αν είσαστε έτσι για τους γονείς σας.. γιατί πιστεύετε ότι τους στεναχωρήσατε ή τους απογοητεύσατε.. τότε κακώς είσαστε έτσι. Οι γονείς σας τη ζωή τους κι εσείς τη δική σας! Να μάθουμε κι εμείς οι γονείς να μην είμαστε με την κριτική αλλά με την υποστήριξη!

Αν πάλι έχετε στεναχωρηθεί γιατί πιστεύετε ότι επειδή έχετε αποτύχει στο πρώτο μεγάλο βήμα.. θα ακολουθήσει μια γενικά αποτυχημένη επαγγελματική ζωή.. τότε κοροϊδεύετε τους εαυτούς σας! Δείτε γύρω σας.. οι πιο επιτυχημένοι επαγγελματικά άνθρωποι.. από σπόντα κάνουν αυτό που τους ανέδειξε!

Παιδιά.. η ζωή τώρα ξεκινά! Αρπάξτε την ευκαιρία που σας δίνει η νεότητά σας! Δουλέψτε το μυαλό και τη φαντασία σας και κατακτήστε τον κόσμο! Φτιάξτε τον καλύτερο.. γιατί εμείς σας τον αφήνουμε σκατά! Γι αυτό δεν δικαιούμαστε κριτική απέναντί σας! Είσαστε καλύτεροι από εμάς! Οι νέες γυναίκες έχουν να αντιμετωπίσουν έναν πιο δύσκολο.. πιο ανταγωνιστικό κόσμο! Έχουν να παλέψουν πιο σκληρά για τα ιδανικά της οικογένειας! Έχουν να αντιπαραβάλουν μεγαλύτερα επιχειρήματα για να στηρίξουν τα ίσα δικαιώματά τους!

Καλή αρχή στη νέα σας ζωή! Ααα και κοιτάξτε μη χαλάσετε τις διακοπές σας!

Φωτογραφίες: Edwin Andrade, Vidar Nordli-Mathisen, Sincerely Media and Agnieszka Boeske  (Unsplash)

You May Also Like

Γραψτε ενα σχολιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *